Две фирми ще чистят петте спорни софийски квартала

19.02.2009 | 13:54
по статията работи: Петър Чернев
Борисов: Поел съм ангажимент да изгоня Вълка и ще го направя
Две фирми ще чистят петте спорни софийски квартала

Вече има яснота кой ще чисти петте столични района. Ще ми бъде много трудно, но аз съм поел ангажимент да изгоня Вълка (бел.ред- Румен Гайтански - бившият концесионер по чистота на София). Това каза пред журналисти кметът на София Бойко Борисов, предаде Агенция "Фокус".

"Въпреки огромния риск, който поемам, ще вървим докрай с общинското предприятие "Чистота" и връщането на чистотата на подчинение на общината. Т.е. в близко бъдеще създаване на общинско предприятие, което да чисти цяла София", допълни Борисов.

Консорциум "Титан Чистота" АС ще поеме два района. Другите райони ще бъдат поети от „Чистота-Искър”.

„Заради този капан, който преди 10 години е заложен – кофите да са на концесионерите, вместо да си ги купи общината, коценсионерът заплаши, че ще си прибере 15 000 кофи. Няма да спра да обяснявам на софиянци, че е по-добре няколко дни да се заринем с боклук, в чували да го извозваме, ако трябва ще впрегна цялата администрацията на общината да ги изнася с чували, начело с мен, но трябва да вървим докрай да изпъдим Вълка. Иначе всички вопли на БСП и на останалите са в посока на мандатоносителя. Само преди няколко дни, когато беше официалната вечеря с г-н Мартенс, Вълка и депутат от мандатоносителя си вечеряха на съседната маса”, каза Борисов. Той изрази надежда за разбиране от обществото, при евентуални проблеми с боклука.

Фирмите концесионери поемат ангажимент за почистването на петте столични района до провеждането на конкурс.



Консорциумът "Титан Чистота" АС, в който водеща фирма е "Титан АС", обжалва в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) първоначално спечеления от "Заубермахер" конкурс за фирма, която да чисти от 1 март столичните квартали "Люлин","Младост", "Овча купел", "Витоша" и част от "Триадица". Впоследствие австрийския фирмата се отказа от почистването на въпросните квартали.

"Чистота-Искър" е общинска фирма, която е основана през 1998 г. Първоначално тя е създадена като оператор на депото за неопасни отпадъци в кв. “Суходол”. Впоследствие към основната дейност на дружеството се включва и балиране на битови отпадъци, съхранение и транспортиране на опаковани бали с битови отпадъци.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...