"Новера" спира да чисти София от 1 март

25.02.2009 | 18:17
по статията работи:
Причина за мярката е дългове на общината към дружеството
"Новера" спира да чисти София от 1 март

Почистващите фирми, собственост на компанията "Новера",  ще спрат да събират боклука в София от 1 март заради задължения на Столичната община. Това съобщи пресаташето на дружеството Димитър Димитров, цитиран от Дневник.bg. "Проблемът е, че не сме получавали пари за извършените дейности през януари по събирането и извозването на боклука и чистенето на снега. По договора ни с общината плащането трябва да става до 10 дни. С действията си общината ни води до невъзможност да разполагаме с оборотни средства. От 10 дни работим на мускули", каза Димитров.

От "Новера" не уточниха колко пари им дължи общината. Ставало въпрос за няколко милиона лева. От дружеството са решили, че ако до 1 март не получат средствата ще спрат да чистят и ще заведат съдебен иск срещу общината. "Не става въпрос за извиване на ръце. Отношенията на общината към нас трябва да са като към търговско дружество," заяви Димитров. Той допълни, че ако София се издължи до неделя, няма да има проблеми.

Ще направим всичко възможно да се издължим. Знаем, че дължим пари, коментираха от общината, но не уточниха за каква сума става въпрос. Според председателя на общинския съвет Андрей Иванов, цитиран от Медиапул, задълженията на София били около 10 млн. лв. Столичният инспекторат, който контролира работата на почистващите фирми, е приел и подписал фактурите за извършените дейности. Средствата за погасяването на задълженията обаче трябвало да се вземат от приходите от такса смет, а кампанията по събирането й започвала едва сега. От общината не уточниха кога могат да се съберат достатъчно средства за покриване на дълговете към "Новера".

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 30.04   311 г. – Римският император Галерий издава едикт, според който християните са законно признати в Римската империя. 1671 г. – Петър Зрински и Фран Кръсто...