Столичната община прекрати окончателно договора с "Новера"

13.03.2009 | 11:45
по статията работи:
Договорите се прекратяват поради системното им неизпълнение. Борисов: Отиваме на пряко договаряне с възможно най-много фирми
Столичната община прекрати окончателно договора с "Новера"

Кметът на София Бойко Борисов е изпратил днес едностранни предизвестия до изпълнителните директори на "ДИТЦ" ЕАД и "Чистота-София" АД, с което ги уведомява, че концесионните договори за почистване на столицата се прекратяват, съобразно клаузите в тях.

Договорите се прекратяват поради системното им неизпълнение. Прекратяването влиза в сила в момента на получаване на едностранните предизвестия от двете фирми, информира Столична община.

Припомняме ви, че преди седмица "Новера", която притежава фирмите ДИТЦ, "Волф" и "Чистота", отказа да изпълнява задълженията си по почистване на столицата. Като причина за отказа беше посочено неизплащането на задълженията на общината към фирмата. Същевременно от кметството твърдяха, че са изплатили всички дължими суми за януари, но това не промени вече взетото решение.

В резултат от това беше взето решение за прекратяване на договора с концесионера, като преди трябваше да бъде изготвен финансов и правен анализ на договорите. Тези мерки подействаха "демотивиращо" на служителите на "Новера" и те отказаха да излязат на работа.  Това принуди общината да свика оперативен щаб и да разпредели почистването на 19 района на "Новера" между 8 фирми.

Прекратил съм концесията днес, отиваме на пряко договаряне с възможно най-много фирми, които покажат техника. Това каза пред журналисти столичният кмет Бойко Борисов във връзка с информацията, че днес е прекратил концесията по чистотата с „Новера”, предаде Агенция “Фокус”.

„Седем дни правих всичко възможно, за да предотвратим гледките в София. Днес сутринта прекратих концесията с въпросните фирми. В момента водим пряко договаряне с останалите, за да може да докарат и допълнителна техника. Сега сметоизвозването става бавно, поради малкото налична техника и нямането на договори с новите фирми. Днес това ще се направи и следващите дни ще се нормализира сметосъбирането и сметоизвозването в София”, каза още столичният кмет.

„За съжаление „Новера” изпълни това свое политическо издевателство над софиянци – една седмица да се говори само за боклук и да не се чуе нито за новите трамваи, които пуснахме, това което правим в болниците, новите детски градини, които открихме. Работата си я свършиха. Една седмица не работиха, за да може да се говори за боклука”
, коментира още Борисов.

Кметът присъства на откриването на телемедицински център по акушерство и гинекология във Втора АГ болница „Шейново”.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 02.05   1494 г. – Христофор Колумб открива Ямайка. 1803 г. – САЩ купуват от Франция областта Луизиана. 1808 г. – Избухва Полуостровната война: Жителите на...