Бизнесменът Киро Киров е в неизвестност

28.03.2009 | 22:49
по статията работи:
Киров е собственик на компанията за търговия на строителна техника и инструментална екипировка "Киров" АД. Той вероятно е бил отвлечен

Полицията издирва собственика на компанията за търговия на строителна техника и инструментална екипировка "Киров" АД - Киро Киров, стана известно от съобщение на пресцентъра на МВР. 70-годишният бизнесмен е в неизвестност от снощи. Днес по обед близките му са се обадили в полицията, тъй като не са могли да се свържат с него и не са го намерили и в дома му в Банкя, уточняват от вътрешното ведомство.

Според полицейски източници, цитирани от Дарик радио, вероятно става дума за отвличане, но няма ясни доказателства за това. Засега от МВР се въздържат от коментар. Уточняват само, че искане за откуп не е отправяно.

Джипът на Киров е бил открит пред гаража на къщата, в която живее, а вратата на гаража е била отворена, предаде Агенция "Фокус". "Нова телевизия" пък съобщи, че автомобилът е бил отключен и с включени габарити и че вероятно бизнесменът е изчезнал докато се е опитвал да паркира. Двата мобилни телефона на Киров са изключени от снощи.

Киро Киров не е получавал заплахи за живота си, заяви пред Дарик изпълнителният директор на фирма "Киров" Коста Басев. Той не пожела да коментира изчезването на президента на компанията, но каза, че са били заедно на работа в петък.

По случая работят служители на дирекция "Борба с организираната престъпност" (БОП), съобщи "Фокус", цитирана от Дневник.bg.

Киро Киров е основател и изпълнителен директор на "КИРОВ" АД холдинг, занимаща се с внос и дистрибуци на строителна техника. Компанията е официален дилър на продуктите на над 80 фирми - водещи производители на машини и инструменти, сред които Komatsu (Япония), Dynapac (Швеция), "Спарки", "Skill", "Knauf", Honda power equipment (Япония) и други. "Киров" АД е първият официален дистрибутор в България на марката BOSCH. От 2006г. е собственик на Палата № 5 на Международния пловдивски панаир.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 26.06   363 г. – Римският император Юлиан Отстъпник е убит по време на отстъпването от Сасанидското царство; военачалник Йовиан е провъзгласен за император. 684 г. –...