Министър Цветанов ще бъде разпитан във връзка със замените

31.03.2009 | 13:16
по статията работи:
Около 15 служители в Министерството на земеделието извършвали незаконни замени
Министър Цветанов ще бъде разпитан във връзка със замените

Прокуратурата е идентифицирала между 10 и 15 длъжностни лица от земеделското министерство, които нерегламентирано са извършвали заменки и са запазвали празни полета в регистрите на ведомството. Това заяви градския прокурор на София Николай Кокинов, цитиран от Дарик радио.

Софийска градска прокуратура е разделила на две дела материалите за скандалните заменки в земеделското министерство – за земеделските земи и за горите. Разпитани са голямо количество служители, включително заместник-министри. Ще бъде разпитан и министърът Валери Цветанов.

Прокуратурата е установила, че на 77-те празни полета в регистрите са вписани имената на длъжностни лица, за които се запазва полето, но не и какво ще се заменя. Така става ясно, че между 10 и 15 длъжностни лица в министерството са извършвали заменките и те фигурират по няколко пъти в празните полета.

Кокинов отказа да кажа дали в запазените празни полета фигурира името и на министър Валери Цветанов. В няколко от случаите на заменки са открити извършени престъпления.

Градският прокурор смята, че до две седмици картината с Министерството на земеделието ще се изясни.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 02.05   1494 г. – Христофор Колумб открива Ямайка. 1803 г. – САЩ купуват от Франция областта Луизиана. 1808 г. – Избухва Полуостровната война: Жителите на...