ДАНС ще проверява МДААР за безстопанственост

02.04.2009 | 14:31
по статията работи:
Министерството, ръководено от Николай Василев, е обвинено в нарушения около създаването на електронен здравен портал за държавните служители
ДАНС ще проверява МДААР за безстопанственост

Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) ще извърши проверка в Министерството на държавната администрация по искане на прокуратурата. Това съобщи зам.-градският прокурор Роман Василев, цитиран от БТА. Проверката е по подозрения за безстопанственост и длъжностни престъпления.

Василев се срещна днес с председателя на Единната народна партия Мария Капон и депутата Елеонора Николова, съобщи Дневник.bg.

Преди седмица двете депутатки обвиниха ведомството на Николай Василев в нарушения около създаването на електронен здравен портал за държавните служители. Според тях с пилотния проект за създаването на здравен портал и електронни картони за 40 хил. чиновници се източват пари. Николова пресметна, че за реализацията на проекта ще бъдат похарчени 1.6 млн. лв., докато НЗОК осъществява паралелно друг проект - за здравни досиета на всички осигурени българи, чийто бюджет е пет пъти по-малък.

Министерството на държавната администрация разпространи опровержение. В него твърденията на Елеонора Николова се окачествяват като "неоснователни и неверни". От ведомството на Николай Василев подчертаха, че цената на портала е 1.2 млн. лв. без ДДС и че той ще е достъпен за всички българи, а не само за 40 хил. държавни служители.

Прокурорът Василев посочи, че в държавното обвинение са се запознали с предоставените материали по случая и са разпоредили да бъде извършена проверка. Той уточни, че след проверката наблюдаващият прокурор ще прецени дали да бъде образувано дело и срещу кого.

Министерството на държавната администрация е второто ведомство, в което влизат агенти на ДАНС. Те вече проверяват Министерството на земеделието заради нарушения при замеките на земи.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 26.09   1371 г. – В Битката при Черномен армията на османския султан Мурад I разгромява обединените сили на сърби и българи. 1580 г. – Сър Франсис Дрейк и неговата...