Съдът отказа да впише новото ръководство на СДС

13.04.2009 | 13:12
по статията работи:
"Паднаха маските, срещу СДС се води война, заяви лидерът на партията Мартин Димитров
Съдът отказа да впише новото ръководство на СДС

Шести състав на Софийския градски съд (СГС) отказа да впише новото ръководство на Съюза на демократичните сили (СДС), предаде Дарик радио.

Лидерът на партията Мартин Димитров съобщи, че ще обжалва решението. "Паднаха маските, срещу СДС се води война. Аз съм изумен как Софийски градски съд, и по-конкретно Шести състав на този съд, влезе в тази схема и прави политически оценки в своето решение – казва, че Уставът на СДС не бил подходящ за сериозна политическа партия, а само преди четири месеца същият този съд е регистрирал този Устав. Това граничи с демагогия и е много, много опасен прецедент. Въобще политическата позиция на съда нас от СДС много ни притеснява. Това са страшно опасни води и едно е ясно – срещу нас ще се води война до изборите, защото БСП и ДПС ще направят всичко възможно да си запазят властта, но ние ще се бием и съм сигурен, че ще спечелим”, каза Димитров.

СДС е подал жалба срещу решението на СГС да откаже вписване на новото ръководство на партията. Това казаНадежда Михайлова, член на Националния съвет на партията, цитирана от Агенция "Фокус". По думите й – има основания за жалба, на базата на които и тя е подадена и се очаква решение на по-горна инстанция.

Не мога да коментирам решение на съда, но има неща, които са силно смущаващи и които навеждат на определени изводи за вземане на решение по политическа целесъобразност. Чисто политически мога да кажа, че при положение, че се правят подобни съдебни атаки, това означава, че коалицията, която беше създадена СДС-ДСБ е изплашила много хора”, каза Надежда Михайлова. Според нея много хора се притесняват от това, че коалицията ще сработи.

"В мотивите на съда има политически коментари, което без да съм юрист смятам, че е недопустимо”, каза още тя. Михайлова смята, че това ще предизвика даже по-сериозна мобилизация, отколкото в нормална ситуация и че отказът на СГС няма да попречи на дейността на СДС и на коалицията, която беше създадена.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...