Econ.bg получи награда от БСК 12

27.04.2009 | 12:52
по статията работи:
Днес бяха връчени годишните награди на камарата за принос в развитието на българската икономика - "ИН-5"
Econ.bg получи награда от БСК

На снимката: Голямата награда на БСК - пластика "Икар", изработена от българския скулптор Светослав Минеков

Деловият портал Econ.bg получи награда от Българската стопанска камара (БСК) в рамките на връчването на годишните награди на организацията за принос в развитието на българската икономика - "ИН-5".

Нашият портал беше отличен в категория "Медии" за активно партньорство с БСК и за обективно и пълноценно отразяване на икономическата проблематика през 2008 г. От името на екипа на Econ.bg главният редактор на портала Лили Бончева получи диплом и юбилеен знак на БСК от изпълнителния директор на Дарик радио и член на Изпълнителното бюро на БСК Радосвет Радев.

dscf2496_500_01

Другите отличени медии бяха Програма "Хоризонт" на БНР, Бизнес телевизия EBF и вестник "Класа".

Наградите "ИН-5" се връчват на фирми, организации, научни колективи, медии и физически лица. Името на наградата отразява петте основни стълба на икономическия просперитет - индустрия, инвестиции, иновации, интелект и инициатива.

На днешната церемония Голямата награда "Икар", вписване в Златната книга на БСК и Сертификат получиха следните фирми:

В категория "Инвестиции" - "Девин" АД - Девин, с изпълнителни директори Цветан Лъжански, Георги Серафимов и Валентин Игнатов. Фирмата получи наградата за осъществена инвестиция в размер на 16 млн. евро през 2008 г. Тя беше връчена от Михаел Ангерер - търговски представител на Австрия в България.

В категория "Индустрия" - ДЗУ АД - Стара Загора, с изпълнителен директор Иван Стаев. Отличието в тази категория беше връчено за внедрена нова технология за печатни платки, осъществена сертификация по ISO-TS 16-949, разкриване на нови работни места и увеличаване с над 30 на сто продуктовата листа през 2008 г. Фирмата получи наградата от вицепрмиера Меглена Плугчиева.

В категория "Иновации" - "Спесима" ООД - София, с управител д-р инж. Венцислав Славков. Фирмата е отличена за иновативна политика, довела до внедряване на нова технология, пускане на нов производствен цех и реализиране на специализирани роботи в Индия и Южна Корея през 2008 г. Наградата й беше връчена от Божидар Данев - председател на УС на БСК.

В категория "Интелект" - Колектив на Института по металознание на "Акад. "А. Балевски" на БАН с ръководител чл.кор. проф. д-р Стефан Воденичаров и Научен колектив от лаборатория "CAD/CAM/CAE в индустрията" - ТУ София с ръководител Георги Тодоров. Наградата на колектива на Института по металознание към БАН беще връчена за постигнати резултати през 2008 г., позволили създаването на серия високотехнологични продукти, обезпечаващи националната сигурност срещу нападения по земя, въздух и вода, и включване на 35 изделия в кодификационната система на НАТО. Отличието на научния колектив към ТУ София беше връчена за разработване и внедряване на иновативна резонансно ударна механично пневматична вакуумна система през 2008 г. - новост на световния пазар, внедрена в „Спарки Елтос" АД. И двете отличия бяха връчени от управителя на Българската народна банка (БНБ) Иван Искров.

Отличия бяха връчени и в още три категории: Втора степен "Инициатива" (диплом и юбилеен знак на БСК), Трета степен „Инициатива" (Грамота и почетен реверен знак на БСК) и „Работодателски организации" (диплом и юбилеен знак)

С Втора степен „Инициатива" бяха отличени 5 фирми:

  1. „Нико-М-66" ЕООД - Карлово, с управител Димитър Мирчев, за усвояване на гама ролки за гумени транспортни ленти, внедрени в производството на „Неохим" АД, „Асарел Медет" ООД, „Челопеч майнинг" АД през 2008 г, в процес на патентоване в 13 държави от ЕС.
  2. „АРП" ООД - Пловдив, с управител Марио Петров, за завоюване на нови пазарни ниши през 2008 г., усвояване на иновации, позволили два пъти ръст на приходите, и пуск на нова производствена линия.
  3. „Корабно машиностроене" АД - Варна, с изпълнителен.директор Иван Даскалов, за усвоена иновация, довела до пускане в експлоатация на нова производствена линия за строителство на кораби през 2008 г.
  4. БРБ „Инженеринг" ООД - Ст. Загора, с изпълнителен директор Борислав Бонев, за ръст в продуктовата листа и активна експортна политика позволила реализация над 95 на сто от продукцията на международни пазари през 2008 г.
  5. Атоменергоремонт" ЕАД - Козлодуй, с изпълнителен директор Николай Петков, за реализирани инвестиции, разкрити нови работни места и внедрени системи ISO 9001, ISO 14001 и OHSAS 1801 през 2008 г.

С Трета степен „Инициатива" бяха отличени 4 фирми:

  1. „Профикс" ООД- Варна, с управител Димитър Желязков, за усвояване на нова технологична линия през 2008 г. за производство на леки бетони и разтвори с повишени топло- и звукоизолационни качества с търговска марка „Изолит";
  2. „Уни Пропърти Менижмънт" ООД -Бургас, с управител Делян Желев, за внедрена научна разработка на БАН в областта на балнеологията и реализиран ръст в разкриване на нови работни места през 2008 г.
  3. „Фулмакс 21" АД - Габрово, с управител Райко Райков, за внедрена нова технология в производството и обработката на кожи, и въвеждане в експлоатация на нов цех с пречиствателна станция през 2008 г.
  4. „Опал-94" АД - Враца, с управител инж. Тодор Топалски, за въвеждане на нова производствена линия, позволяваща 25 на сто ръст на продуктовата листа и разкриване на работни места през 2008 г.

В категорията „Работодателски организации" бяха отличени:

  1. Българска асоциация на електрониката и електротехниката - София, с председател на УС ст.н.с.д-р Румен Атанасов, за активна вътрешна и международна дейност през 2008 г., проведени над 40 делови форуми и семинари, реализация на пет проекта и привличане на нови членове.
  2. Съюз на пивоварите в България с председател на УС Владимир Иванов, за активна дейност през 2008 г. в защита интересите на своите членове и реализация на проект за саморегулация на сектора и налагане на правила за лоялна конкуренция и добра бизнес практика.

Снимки: Econ.bg и БСК

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 18.03   37 г. – Римският сенат анулира завещанието на Тиберий и обявява Калигула за император. 731 г. – Започва понтификатът на папа Григорий III. 922 г. –...