Доган: Властта е в моите ръце

25.06.2009 | 10:17
по статията работи:
ДПС е като бацил. Като влезе веднъж, няма излизане, посочил лидерът на партията пред симпатизанти в Шумен
Доган: Властта е в моите ръце

 

Лидерът на ДПС Ахмед Доган направи поредно скандално изказване. По време на срещата си в село Кочан, община Сатовча Доган казва следното: "Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на фирмите в държавата. Искам да сте много наясно с този въпрос."

"Как депутат ще реши проблема за проектите и тяхното инвестиране. Не е възможно! Властта е в моите ръце...В мен е концентрирана властта, не е във вашия депутат. Искам да го знаете това", казва още Доган по време на срещата си, която се е състояла на 18 юни.

Според информация на кореспондента на БГНЕС в Шумен, че по време на срещата си в града Доган е определил "ДПС като бацил". "Като влезе веднъж, няма излизане. ДПС е конструирана по такъв начин, че да оцелее като партийна система. Тя трябва да се развива, да се разширява", заяви снощи лидерът на ДПС пред около 500 членове и симпатизанти на партията, препълнили залата на драматичния театър в Шумен.

"Сега ДПС ще има сигурно 500 хил. избиратели, но ще дойде време, когато ДПС ще има гарантирано пакет от избиратели в най-лошия случай 1 милион - и българи, и турци, и роми, и арменци, и евреи, и власи, т.е. целия букет, който съставлява българския народ. Това е моята мечта. Ако това стане, ние ще бъдем най-оригиналната, най-модерната партия в Европа, защото Европа няма опит в решаването на етно-религиозните проблеми", заявил още Доган.

Според него всички партии са против ДПС, защото се страхуват от разрастването му. Философията "бацил" е фундамент на ДПС, защото няма да има по-силна партия от нас, ако това се осъществи, същевременно обаче посочил той.

Доган поставил задача пред шуменската областна организация на партията да се прескочи границата от 30 хил. гласа на предстоящите избори. От самия град Шумен пък Доган поиска 6 хил. гласа.

"Това е тест за вас. Направете го като жест към мен и бъдете убедени, че аз ще ви го върна. И този жест няма да е само любовта ми - в нашите общини кипи много сериозна дейност с еврофондовете, с извънбюджетни средства, насочваме и частен бизнес", каза партийният лидер и обеща, че ако се сега в Шумен се мине бариерата от 30 хил. гласа, ще дойде време, когато ще се отстоява "по-голяма кауза".

В речта си Доган се обърна и към журналистите в залата: "ДПС успява, защото, уважаеми журналисти, се основава на разума на сърцето - когато се мразим, действително го правим, когато се обичаме, се обичаме силно, естествено това вие никога няма да го разберете". Част от думите на Доган бяха на турски език, при което залата изригваше в аплодисменти и скандирания "ДПС, ДПС".

"Когато бях поканен от ДПС, приех безпрекословно, защото бях поканен от партията, която съществува от 20 години, партията, която като птицата Феникс излезе от пепелта на огъня, който гореше в душите на хората през 1985-та и 1989-та година", каза в словото си мажоритарният кандидат на партията в шуменския избирателен район проф. Георги Колев.

В залата на театъра присъства и вторият в листата на ДПС Христо Бисеров. Той подчерта, че Движението за права и свободи не просто задава параметрите на българската политика, а създава модата в нея.

Коментари на политици, провокирани от изказването на Ахмед Доган, ще откриете тук.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 21.03   1191 г. – Целестин III става римски папа. 1201 г. – Българо-византийски войни: Започва Обсадата на Варна. 1590 г. – Персийско-османска война...