Избраха нов съвет на директорите на НЕК

28.08.2009 | 18:04
по статията работи:
Ръководството на компанията вече ще е от трима, а не от петима души
Избраха нов съвет на директорите на НЕК

Евгени Ангелов, Георги Миков и Михаил Андонов са избрани за членове на Съвета на директорите на Националната електрическа компания (НЕК). Това стана на заседание на Съвета на директорите на "Български енергиен холдинг" ЕАД (БЕХ ЕАД), който е принципал на НЕК.

С днешното си решение ръководството на БЕХ промени числения състав на Съвета на директорите на електрическата компания, която беше ръководена от петима души, информира пресцентърът на БЕХ.

Биографична справка

Евгени Ангелов е роден през 1975 година. Завършил е МВА към Нarvard Business School и бакалавърска степен по Информационни системи към Guildhall University, Великобритания. Работил е в Европейската банка за възстановяване и развитие.През 2008 г. основава фонда за дялови инвестиции в страните на Югоизточна Европа "Аttria Capital" и става негов изпълнителен директор. Основател и директор на New Energy Partners - компания, реализираща проекти в сферата на възобновяемите енергийни източници. Евгени Ангелов е заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Георги Миков е роден през 1963 година. Инженер по електроенергетика. Има магистърска степен по Бизнес администрация от Американския университет в България. От 1991 година до сега работи в сферата на енергетиката, като е изпълнявал различни длъжности в Националната електрическа компания, „Елекроразпределение Столично" и „ЧЕЗ Разпределение България". От 2005 година е член на управителния съвет на ЧЕЗ България ЕАД.

Михаил Андонов е роден през 1960 година. Завършил е Икономика на промишлеността. Работил е в сферата на тежкото машиностроене. От 1998 година работи в Националната електрическа компания, където последователно е заемал различни длъжности в отдел „Вътрешен одит и контрол". От 2002 година е заместник главен счетоводител на НЕК ЕАД.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 10.05   1525 г. – По силата на договор от Чамаси, Аграфа (днешен южен Пинд) се сдобива с автономен статут. 1553 г. – От Лондон потегля морска експедиция на бъдещата...