Станишев: Дянков експериментира върху нервите на хората

09.10.2009 | 12:03
по статията работи:
Парламентът не работи за хората. Бюджет 2010 се "готви на тъмно", обяви бившият премиер
Станишев: Дянков експериментира върху нервите на хората

Последните месеци страните с най-развита икономика и международните финансови институции започнаха да говорят за край на финансовата и икономическа криза. Този факт поражда тревога за задълбочаващата се криза в България. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на "Коалиция за България "Сергей Станишев, предаде Агенция „Фокус".

По думите на Станишев парламентът продължава да не работи за хората. Приемат се закони в интерес на конкретни хора и групи, свързани с ГЕРБ. Като пример бившият премиер даде Закона за лова, Закона за културното наследство, Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, Закона за нотариусите. "Това рязко се разминава с обещанията, които даваше Бойко Борисов за прозрачно управление", каза Станишев.

Правителството за съжаление продължава да не внася проектозакони в Народното събрание. Изпълнителната власт бяга от ясно изразяване на позицията. Правителството се занимава с празнично-представителни ритуали по откриване на обекти, направени от предишното управление, коментира Станишев.

Той заяви още, че министърът на финансите ежедневно експериментира върху нервите на българите. Проектът за бюджет се "готви на тъмно". Станишев подчерта, че в Бюджет 2010 г. се планира намаляване на парите за образование с 92 млн. лв в сравнение с миналата година и за здравеопазване със 150 млн. лв.

"Призоваваме ви да спрете да използвате Народното събрание като инструмент за прокарване на корпоративни и лобистки интереси", завърши Станишев.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...