Костов иска забрана на хазарта

20.10.2009 | 12:12
по статията работи:
Идеята фискалният резерв на държавата да се депозира в търговски банки не е добра, според лидерът на ДСБ
Костов иска забрана на хазарта

Лидерът на ДСБ Иван Костов обяви, че е за забраната на хазартните игри в България. В момента от облагането на хазарта в страната влизат малко пари, но щетите са огромни. Тези хора, които лобираха хазартът да е свободен от акцизи, излъгаха, че ще има приходи към бюджета. Държавата не получава пари от това. Аз съм за забрана на хазартните игри - не носят приходи, нанасят щети и  облагодетелстват само хазартните босове, каза Костов, като коментар дали трябва да се вдигнат акцизите на хазарта, предаде Агенция "Фокус".

Идеята фискалният резерв на държавата да се депозира в търговски банки не е добра. Ролята му е да гарантира стабилността на страната, а не да носи приходи, заяви Костов. Според него, аргументът, че фискалният резерв не носи много високи лихви, зависи от това как го управлява Министерство на финансите.

В този смисъл идеята не е добра, а по-скоро МФ трябва да се замисли - дали не може да управлява резерва по-добре. Използването на фискалния резерв ще повлияе лошо на страната и ще ограничи възможностите на правителството, ако кризата го изправи пред сериозна ситуация, да може да се справи, добави лидерът на ДСБ.

По отношение на идеите за НЗОК, Костов каза, че самата здравна каса ще приключи на голям дефицит и начинът да се справи, е да се посегне на резервите. Вероятно всички резерви ще бъдат изхарчени или ще останат 50-100 млн. лв., според "тъмносиния" лидер.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 05.04   1242 г. – Руските армии водени от Александър Невски разбиват рицарите на Тевтонския орден в Битката на Чудското езеро. 1614 г. – Във Вирджиния, индианката...