КЗК глоби производител на енергийни напитки за имитация

05.11.2009 | 11:01
по статията работи:
Глобата на "Лидер Енерджи дринк" е в размер на 12 480 лв.
КЗК глоби производител на енергийни напитки за имитация

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи имуществена санкция в размер на 480 лв. на "Хърбъл чойс" ЕООД за извършено нарушение на Закона за защита на конкуренцията, съобщиха от антимонополния орган.

Комисията наложи на "Лидер Енерджи дринк" ЕООД санкции от 12 480 лв. Преписката е образувана по молба на "Голд стрийт дистрибюшън" ЕООД, конкурент на ответните дружества на пазара на енергийни напитки.

КЗК установи, че от 1 януари "Хърбъл чойс" започва да налага на пазара енергийната напитка Gold speed с идентичен дизайн на присъстващия от 10 месеца на пазара продукт Gold Street при шрифтовете и цветовете на опаковката. Месец по-късно "Хърбъл чойс" прехвърля правата върху наименованието Gold Speed на "Лидер енерджи дринк", което започва фактическото производство и разпространение на напитката със същия дизайн.

От събраните факти в хода на преписката е видно, че дружеството е било наясно със сходството на дизайна между двата продукта. Доказателствата в производството сочат също така, че "Лидер енерджи дринк" е ползвал услугите на лица, ангажирани преди това с разпространението на конкурентната Gold Street, както и рекламните автомобили на молителя. Освен това дружеството е направило изявления пред контрагенти, че напитката ще бъде заместена с новия продукт Gold speed

КЗК счита, че ответникът е извършил нарушение на закона, като е привлякъл клиенти по нелоялен начин и впоследствие е осуетил сключването на договори между конкурента си "Голд стрийт дистрибюшън" и негови бъдещи клиенти.  

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...