Обраха денонощен трезор в София

10.12.2009 | 12:52
по статията работи:
Между 160 и 190 са разбитите касетки при обира. Според някои от клиентите ударът е дело на вътрешен човек
Обраха денонощен трезор в София

Около 1.00 ч. тази сутрин е бил извършен обир на трезор, намиращ се на столичния булевард "Дондуков". Трезорът е бил денонощен, информацията за това дали той е частен или обществен е разнопосочна.

Варират и информациите за това колко са били нападателите - според информация на Дарик радио те са били четирима, а според информация на телевизия Pro.bg те са били десетима.

Загубите тепърва ще се изчисляват.

Преди нахлуването, човек от групата застанал пред вратата и показал клиентска карта за трезора. След това нападателите влезли, справили се с по един удар с възрастните охранители и започнали да отварят сейфовете наред.

Единият от охранителите е с лека разкъсна рана на главата, след като е бил ударен по главата, най-вероятно с пистолет. Възрастният мъж прекара повече от час в линейката, все още закопчан с белезниците на обирджиите. Същата беше и съдбата на колегата му, който се отърва без рани.

Няма данни с какво са се придвижвали нападателите. Според свидетелските показания те са били облечени в тъмни дрехи, но не са били маскирани, информира Dariknews.bg.

Пострадалият мъж предполага, че е ударен с пистолет. След това крадците започнали да изваждат сейфовете, съобщи тази сутрин главният секретар на МВР Калин Георгиев.

"СОТ Форс Делта" е фирмата охранител, чийто стикер е залепен на входа на разбития трезор. На инструкция, залепена до врата, пише: "Охраната на обекта се осъществява посредством използването на технически средства за видеонаблюдение и контрол на достъпа".

Охранителите извършват проверка на документи за самоличност на външни лица, както и проверка на личния багаж. Охранителна фирма "БМД Протекшън ООД". Над вратата има стикер на "Асо - Пирели СОД".

Полицията има данни за точния брой на разбитите касети в обрания трезор. Според информация на главния секретар на МВР Калин Георгиев техният брой варира между 160 и 190, цитиран от Агенция "Фокус".

Обирът е бил извършен от вътрешен човек, смятат някои от клиентите на "ударения" тази нощ трезор.

Един от клиентите обясни на служител на полицията по време на извършения по-днес оглед на местопроизшествието, че от две касетки, които е имал в обществения трезор, е разбита единствено тази, която е била пълна.

От полицията не дадоха категоричен отговор на гражданите кога могат да проверят състоянието на касите си.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...