Повдигнато е ново обвинение срещу Алексей Петров*

18.02.2010 | 09:57
по статията работи:
Бившият служител на ДАНС обяви, че е сред най-големите данъкоплатци в страната
Повдигнато е ново обвинение срещу Алексей Петров*

*Информацията е актуализирана към 17.00

Технически гаф - развален компютър, спря заседанието на Столичния апелативен съд, на което се гледат мерките за неотклонение на Алексей Петров и още шестима заловени по време на операция "Октопод".

По време на пледоариите на последния защитник, който представлява интересите на обвиняемия Йордан Стоянов, системата на компютъра, на който се води съдебният протокол, се срина. Заседанието, на което ще се реши съдбата на бившия служител на ДАНС, както и е Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов, Пламен и Йордан Стоянови - Дамбовците, Момчил Кръстев и Николай Велков, беше прекратено до отстраняване на техническия проблем.

До този момент пледоариите на всички други адвокати на обвиняемите бяха преминали. Всички те поискаха отмяна на решението на СГС от миналия петък, с което беше наложена най-тежката мярка за неотклонение -  "задържане под стража" на обвиняемите.

Пред съда Петров обясни какви са взаимоотношенията му с останалите обвиняеми, които бяха задържани при акцията "Октопод".

По отношение на Антон Петров - Хамстера, бившият служител на ДАНС обясни, че е бил негов треньор по карате и двамата никога не са имали общ бизнес. Беше отхвърлени твърденията, че Хамстера е посредничил между него и Димитър Митров.

Във връзка с отношенията му с Момчил Кръстев - Алексей Петров каза, че двамата заедно са работили в специализирания отряд за борба с тероризма в продължение на 10 години. Двамата след това не са имали съвместни дейности.

Момчил Кръстев е участвал с финансиране в изграждането на инсталация за отпадъци в металургичния комбинат "Кремиковци", стана ясно още от думите на Петров.

С Николай Велков той се познавал покрай Консултативния съвет при омбудсмана, където са работили върху антикризисни мерки за сваляне на банковите лихви.

Марчело Джотолов е бил представител на голям американски инвеститор и познанството му с Алексей Петров е в тази връзка.

Бившата барета обясни, че не познава нито Пламен, нито Йордан Стоянов.

По-рано Петров даде обяснение пред съдиите като каза, че действията на вътрешния министър Цветан Цветанов могат да изфабрикуват доказателства срещу него. Той допълни, че притежава законен бизнес, като е ревизирал всичките си доходи и е сред най-големите данъкоплатци в страната, пише Dariknews.bg.

По-рано днес стана ясно, че снощи срещу Алексей Петров е повдигнато ново обвинение. То е за насилствено отнемане на имущество. Свидетел твърди, че насилието е осъществено в ресторант "Златният телец" през 1998 г.

Самият потърпевш от побоя обаче твърдял, че боят е бил много след прехвърлянето на въпросното имущество.Адвокатите на Алексей Петров поискаха отмяна на мярката му за неотклонение.

Жертва съм на Цветан Цветанов и Иван Костов. Те искат да организират нов Народен съд. Това каза тази сутрин Алексей Петров при влизането си в Софийския апелативен съд, предаде БГНЕС.

Единственият чадър, който съм имал в службите, е било това, че не съм бил обвързан с нито един политик, с нито един държавен чиновник и с нито един представител на престъпна група. Това каза още Петров, предаде Агенция "Фокус".

Той обясни, че атаката срещу него е във връзка с изразените му позиции за икономическата политика в страната:

Конкретно в това несъгласие с икономическата политика посочих високото ниво на лихвите, които са със седем - осем процента по-високи от тези в Европейския съюз. Позволих си тази теза да я отстоявам последователно във времето до ареста си, включително - написах официален документ до вицепремиера Симеон Дянков, в който посочих конкретен модел за сваляне на лихвите. Смятам, че засегнах сериозни интереси в банковата система. Вместо отговор в законовия срок от вицепремиера, получих арест. Единственият печеливш сектор в момента е банковата система. Вероятно ще дойде моментът, в който ще посоча конкретни банки.

Прокуратурата поиска съдебното заседание за промяна мярката за неотклонение на Алексей Петров и останалите задържани да се гледа при закрити врата. Мотив за искането е представена днес справка от Национална агенция по приходите с гриф "поверително". Всички адвокати на седмината обвиняеми възразиха срещу исканетo с аргумента, че МВР и прокуратурата до този етап са огласявали данни от разследването.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 18.03   37 г. – Римският сенат анулира завещанието на Тиберий и обявява Калигула за император. 731 г. – Започва понтификатът на папа Григорий III. 922 г. –...