Борисов: Банковата система е независима

18.02.2010 | 14:01
по статията работи:
Премиерът обеща, че ще бъде проведена обществена дискусия за тютюнопушенето на обществени места
Борисов: Банковата система е независима

Всеки, който малко разбира от финанси, знае, че банковата система е независима и правителството няма абсолютно никакъв инструмент относно определяне на лихвите на банките. По този начин премиерът Бойко Борисов коментира днешното изказване на Алексей Петров, който заяви, че е изпратил изпратил официален документ до вицепремиера Симеон Дянков, в който е посочил конкретен модел на банките за сваляне на лихвите, предаде БГНЕС.

Към днешна дата в Министерството на финансите не е получавано подобно писмо. Такова не е постъпвало и в деловодството на Министерския съвет.

След направена обстойна проверка беше установено, че писмо с подател Алексей Петров или ЗК "Лев Инс" АД няма получено както по формален, така и по неформален ред. По този начин финансовото ведомство коментира изказванията на бившия служител на ДАНС.

Борисов отказа повече да коментира темата за задържаните при операция "Октопод".

Той обаче коментира предложения от ГЕРБ по-либерален режим при забраната за тютюнопушене на обществени места: Предишното правителство прие закон, според който от първи юни изцяло отпада възможността да се пуши на обществени места. На практика това не може да се случи. Аз съм помолил депутатите да кажат, че ще помислим за нощни барове, дискотеки - места, където няма как да се спират пушачите.

Той обеща, че ще се проведе обществена дискусия по въпроса. От вчера, когато е взето решението за позицията на ГЕРБ, много хора са се обадили на Борисов да го поздравят за идеята.

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 26.04   1336 г. – Франческо Петрарка изкачва връх Ванту – символичен рожден ден на алпинизма. 1802 г. – Наполеон Бонапарт подписва обща амнистия, която позволява...