"Булгартабак" отрече да участва в контрабанда на цигари

19.02.2010 | 16:38
по статията работи:
По-рано днес министър Симеон Дянков обяви, че в "Благоевград-БТ" след края на работния ден нелегално се произвеждат цигари
"Булгартабак" отрече да участва в контрабанда на цигари

"Булгартабак холдинг" и дъщерните му дружества - "София-БТ" и "Благоевград-БТ", по никакъв начин не подкрепят и не участват в схеми или действия с незаконен характер. Това заявяват днес от цигарения холдинг в отговор на твърденията на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, според когото в благоевградската фабрика след края на работния ден нелегално се произвеждат цигари.

Контрабандният износ и внос на цигари от и в страната е най-големият враг на българското цигарено производство, следователно и на бюджета. Данните от различни статистически проучвания сочат, че в момента делът на контрабандата е достигнал 35-40% от пазара на цигари в страната и това е за сметка на пазарния дял на официалните производители и вносители на тютюневи изделия, посочва още от тютюневия холдинг.

В заключение от там заявяват, че ръководствата на трите дружества застава твърдо зад всички ефективни действия на българското правителство за борба с незаконната търговия с тютюневи изделия, както и че са готови да окажат всякакво съдействие за разкриване на контрабанди канали.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 21.03   1191 г. – Целестин III става римски папа. 1201 г. – Българо-византийски войни: Започва Обсадата на Варна. 1590 г. – Персийско-османска война...