"Ситигруп" ще консултира продажбата на "Булгартабак"

25.02.2010 | 17:46
по статията работи:
Фирмата ще получи 1.6% от платимите пари по бъдещата сделка при успех
"Ситигруп" ще консултира продажбата на "Булгартабак"

Агенцията за приватизация (АП) избра "Ситигруп Глобал Маркетс Лимитид" за консултант при продажбата на "Булгартабак холдинг" АД, София.

Критериите, въз основа на които бе извършено оценяване на получените предложения, бяха следните:

І. Финансови критерии:

  1. Предложено възнаграждение за изготвяне на анализ на правното състояние на дружеството; изготвяне на информационен меморандум за дружеството; изготвяне на приватизационна оценка на държавното участие в капитала на Дружеството; подготовка, организиране и поддържане на виртуална информационна зала за дружеството и за неговите дъщерни дружества.
  2. Предложен размер на възнаграждение за успех, при успешно сключена сделка за приватизационна продажба на пакет от акции от капитала на дружеството.

ІІ. Технически критерии
1. Квалификация и опит на кандидата, включително:

  • Опит в успешни сделки за приватизация/търговски продажби и/или сливания и/или придобивания на компании в областта на тютюневата промишленост за периода 2007-2009 г., осъществени от международната инвестиционна банка, като водещ консултант
  • Опит в успешни сделки за приватизация/търговски продажби и/или сливания и/или придобивания на компании за периода 2007-2009 г., осъществени от международната инвестиционна банка, като водещ консултант

2. Срок за изготвяне на анализ на правното състояние, информационен меморандум и приватизационна оценка за дружеството.

"Ситигруп" е водещ консултант в световен мащаб с осъществени над 900 успешни сделки на обща стойност над 4 000 000 млн. щ. д. (4 билиона). Компанията е консултирала някои от най-големите европейски приватизационни проекти, включително в енергийния сектор на Великобритания, Франция, Португалия.Участвала е при реализирането на 6 сделки в областта на тютюневата промишленост за периода 2007-2009г., включително през 2008г. е консултирала турското правителство при приватизацията на тютюневия холдинг "Текел", става ясно от информацията, публикувана на сайта на Агенцията за приватизация.

Предложението на бъдещия консултант по приватизацията на цигарения холдинг включва:

- Срок за изготвяне на разработките - 50 работни дни;

  • Финансово предложение:
  • фиксирано възнаграждение за изготвяне на правен анализ, информационен меморандум и приватизационна оценка и организиране и поддържане на виртуална информационна зала - 1 018 000 евро
  • Предложен размер на възнаграждение за успех, при успешно сключена сделка за приватизационна продажба на пакет от акции от капитала на дружеството - 1.6% от покупната цена, платими след приключването на сделката.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 12.04   238 г. – Римският император Гордиан II загива в битка с Максимин Трак, а баща му, съимператор Гордиан I се самоубива, научавайки за смъртта на сина си. 467 г....