И Димитър Чукарски напуска РЗС

11.03.2010 | 11:50
по статията работи:
Като основен мотив за решението си той посочи твърде крайната политика на партията
И Димитър Чукарски напуска РЗС

Депутатът Димитър Чукарски, който беше член на бившата парламентарна група на РЗС, напуска партията. В кулоарите на парламента той обясни, че основен мотив за напускането му е, че политиката на партията е твърде крайна, а политическите борби трябва да се водят в парламента, където се взимат решенията за развитието на страната, предаде Агенция "Фокус".

Аз идвам в пленарна зала. Ако колегите решат също да бъдат в пленарна зала, това е тяхно право. Аз с тази си стъпка съм се разграничил от общата и официална политика, която следва РЗС. От този момент аз съм просто независим депутат, заяви Чукарски. Той добави, че е обмислял тази постъпка още от първия си месец в това Народно събрание.

Чукарски ще остане в парламента като независим депутат. Той обясни, че е участвал в РЗС като представител на Земеделския народен съюз и за него е много важно становището на активисти на тази партия, които са му се обаждали по телефона заявявайки, че не желаят той да следва един толкова категоричен, "хард" тон на поведение при отстояването на различни позиции.

Съжалявам, че в продължение на осем месеца не следвах това, за което те ми се обаждаха и ми казваха да правя и оттук нататък ще се върна при корените си, категорично по-скоро в дясно, заяви Чукарски.

Пред БГНЕС лидерът на РЗС Яне Янев заяви, че не знае за такова нещо и мисли, че не е истина. Според него това е поредна провокация от страна на ГЕРБ.

Вчерашното мащабно шествие на РЗС за пореден път стресна управляващите.
Димитър Чукарски стоеше пред хилядите хора на една сцена с нас и скандираше за нова конституция и оставка на Бойко Борисов. През нощта обаче той срещна "Провидението" и реши, че не е съгласен с политиката на "Ред, законност и справедливост". Това очевадно е едно доста тъжно и объркано поведение. Пожелаваме на г-н Чукарски да намери себе си...

Поведението му още веднъж ни убеждава, че трябва да има текст в новата Конституция, който да позволява обърканите депутати да бъдат отзовавани от хората, които са ги избрали в избирателните им райони. Това се посочва в официалната позиция на РЗС по отношение на днешното решение на Димитър Чукарски.

 

Припомняме ви, че партията "Ред, законност и справедливост" влезе с парламентарна група от 10 души в НС. Тя престана да съществува, след като Марио Тагарински реши да я напусне в началото на месец декември.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 24.04   1479 г. пр.н.е. – Тутмос III става фараон на Египет. 1184 г. пр.н.е. – Гърците влизат в Троя с помощта на Троянски кон (по предания). 1771 г. –...