Новият столичен мол "Сердика център" отвори врати

16.03.2010 | 19:15
по статията работи:
Повече от 60 български производители и търговски марки са наели площи в търговския център
Новият столичен мол "Сердика център" отвори врати

Днес в столицата отвори врати най-новият търговски център - "Сердика център". Това е четвъртият мол в София след "София мол", "Сити център София" и "Скай сити".

На столичния бул. "Ситняково" на площ от 51 хил. кв. м са разположени 210 магазина, предлагащи български и международни марки, 40 от които за първи път стъпват на нашия пазар. Има и около 30,000 кв. м офиси клас А, които ще бъдат готови до края на 2010 г. Проектът е на стойност 210 милиона евро.

98% от магазините в търговския център вече са наети. Част от 210-те магазина в "Сердика център" обаче ще заработят през април.

Над 65% от площите са на модни марки. Своите стоки в мола ще предлагат компании за дрехи (Zara, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Mango, Reserved, Esprit, New Yorker, Marc O’Polo, Tommy Hilfiger), обувки (Ecco, Humanic, Geox, Deichmann, Camper), спортни стоки (Puma, Adidas, Tempo Sport), луксозни стоки (Douglas, Swarovski, Bijou Brigitte, Guess Accessoires). За първи път в България ще се представи модната верига Peek & Cloppenburg. Търговецът на черна и бяла техника "Технополис" и хранителната верига "Пикадили" също ще имат свои магазини в новооткрития мол. Предвидена е и зона от заведения с международна и местна кухня, включително няколко ресторанта.

dsc_7930_4288

Сердика Център в деня на откриването

Повече от 60 български производители и търговски марки са наели площи в "Сердика център".

В мола обаче няма да има киносалон.

"Конкретните наемни нива на магазините са търговска тайна. Не ни е цел да вземем най-високия наем", обяви Пламен Илчев, управител на компанията, която управлява мола - "ЕЦЕ проектмениджмънт", цитиран от Pari.bg.

От компанията признаха, че нямат прогнозни данни за среднодневна посещаемост на мола и ще разберат каква ще е тя след първите дни, в които той ще работи. Посетители ще се привличат със специално организирани събития така, както се прави в останалите 114 мола, които компанията управлява. Очакванията са, че ще се наблегне на модни събития предвид факта, че преобладаващите брандове са модни.

За клиентите на търговския център и бъдещите наематели в 8-етажната офис сграда, която ще бъде открита по-късно през годината, са предвидени 1600 паркоместа. "Те ще са достатъчно, защото много от нашите клиенти ще идват пеша, други с градския транспорт, а и офисите и търговският център имат различно работно време. Пикът при пазаруването е след 17-18 ч, а след тези часове офисите не работят. През първите два часа паркирането ще е безплатно", обяви Пламен Илчев.

Строителството на търговския център започна през август 2007 г. В рамките на проекта бяха създадени над 2000 работни места, съобщават инвеститорите.

Главен изпълнител на строителните работи беше турската фирма "Кайъ" (Kayi). Процесът на изграждане на мола беше съпроводен от нещастен случай - 35-годишен турски работник почина на строежа, след като падна от 30 метра височина, и от протести от страна на гражданите, живеещи в близост до строителната площадка, които се оплакваха от шума, мръсотията и затворените улици.

"Сердика център" е проект на австрийския фонд за инвестиции в имоти "Шпаркасен иммобилиен" (Sparkassen Immobilien AG) - компания, листвана на Виенската фондова борса, и германския строител и мениджър на молове "ЕЦЕ проектмениджмънт". Австрийското лизингово дружество Immorent осигурява част от средствата по проекта.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 22.04   238 г. – Годината на шестимата императори: Римският сенат обявява за незаконен императора Максимин Трак, заради неговите кръвожадни методи при управлението на Рим и...