Трима работници загинаха при тежка злополука на магистрала "Люлин"

18.04.2010 | 14:16
по статията работи:
Трагедията станала при наливане на бетон на една от колоните на аутобана
Трима работници загинаха при тежка злополука на магистрала "Люлин"

Трима души са загинали късно снощи при инцидент на автомагистрала "Люлин", други трима са ранени.

Трагедията станала при наливане на бетон на една от колоните на аутобана край пернишкото село Големо Бучино. По време на работа кофражът не издържал и се откъртил. Заедно с него от около 30 метра височина са паднали трима турски работници. Двама от тях- на 39 и 46 години са загинали на място. Други двама са закарани в болницата в Перник. Единият от тях почина около 8.30 ч. тази сутрин.Той е бил с тежка политравма, шоково състояние, контузия на глава, два счупени крака, счупен, таз и други травми. Другият пострадал е изписан, съобщи bTV.

По непотвърдени до момента данни това се е случило поради недобре укрепен кофраж, който е поддал и се е скъсала една от шпилките, служещи за укрепване на кофража на съоръжението.

По предварителни данни по време на инцидента на място не е присъствал представител на фирмата, чието задължение е да извършва надзор на строителството.

В болницата са откарани още двама души, които са прегледани и след оказаната им медицинска помощ, са освободени. Инцидентът е станал около 22 ч. На мястото до късно през нощта са били екипи на полицията, на Гражданска защита и пожарни автомобили. На обекта дойдоха областният управител Иво Петров и заместникът му Георги Шарлачки, както и представители на Главна инспекция по труда  и на местното поделение на инспекцията.

Според очевидци  на колоната е имало още работници, които били свалени с помощта на пожарната. Една от дошлите линейки забуксувала в калта и се  наложило да я вадят с фадрома. Заради ускореното строителство се работело и нощна смяна. В момента се извършва втори оглед от полицията на мястото на инцидента.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и председателят на УС на агенция "Пътна инфраструктура" Божидар Йотов са на магистрала "Люлин". Двамата ще извършат оглед на мястото на инцидента и ще се запознаят с обстоятелствата, довели до смъртта на работниците. На място са експерти на АПИ и специалисти от Института по пътните технологии, които ще окажат техническа помощ на разследващите органи за изясняване на причините, довели до аварията.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 24.04   1479 г. пр.н.е. – Тутмос III става фараон на Египет. 1184 г. пр.н.е. – Гърците влизат в Троя с помощта на Троянски кон (по предания). 1771 г. –...