Държавата се отказва от услугите на "Краун Ейджънтс"

04.05.2010 | 13:56
по статията работи:
Британската фирма консултира държавата в продължение на повече от 8 г.
Държавата се отказва от услугите на "Краун Ейджънтс"

Министерството на финансите няма да се възползва от предложението на "Краун Ейджънтс" за продължаване на сътрудничеството след края на срока на настоящия договор с консултантите, който изтича в края на месец юни.

Министерството на финансите оценява извършените до момента консултации и действия от "Краун Ейджънтс" както по настоящи, така и по предходни договори, но Ви информираме, че в условията на икономическа криза и необходимостта от прецизиране и редуциране на бюджетните разходи на този етап няма да се възползваме от Вашето предложение. Това се казва в писмото на министъра на финансите Симеон Дянков до ръководителя на екипа на "Краун Ейджънтс" в България Джон Браун.

С действащия договор - "Мерки в помощ на модернизацията в българската финансова администрация втора фаза" - компанията изпълняваше редица задачи с цел подобряване дейността на Агенция "Митници" и Националната агенция за приходите.

В писмото си до Браун министър Дянков отчита подобрена координация и взаимодействие между приходните администрации, по-добър контрол и напредък в борбата с контрабандата, информира финансовото министерство.

Припомняме ви, че миналата седмица официално се заговори, че българската държава възнамерява да се откаже от услугите на "Краун Ейджънтс". Тогава шефът на Агенция "Митници" Ваньо Танов коментира, че работата на фирмата не си заслужава държавата да плаща.

Британската фирма започна да работи с митниците по време на управлението на Симеон Сакскуборготски. Това стана през януари 2002 г., когато фирмата започна изпълнението на програма за митническа реформа у нас.  Договорът беше продължен през 2005 г.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 17.05   1395 г. – Обединени унгаро-влашки войски нанасят поражение на османската армия при Ровине, Влашко. 1498 г. – Корабите на Васко да Гама достигат до Индия. 1555...