Сомалийските пирати пуснаха "Сейнт Джеймс Парк" с петима българи на борда

14.05.2010 | 07:56
по статията работи:
Корабът е пуснат срещу откуп, но сумата не се уточнява
Сомалийските пирати пуснаха "Сейнт Джеймс Парк" с петима българи на борда

Информацията е актуализирана към 13 часа.

След изплащане на откуп сомалийски пирати са освободили британския танкер „Сейнт Джеймс Парк", съобщиха руски медии рано тази сутрин. На борда на кораба има и 5-ма българи. Плавателният съд беше отвлечен от пиратите на 28 декември митналата година. От пресслужбата на военноморските сили на ЕС съобщиха, че екипажът на танкера се състои от 26 души, сред тях руснаци, украйнци, грузинци, индийци румънци, поляци и филипинци. Новината за освобождаването на кораба беше потвърдена малко по-късно и от EUNAVFOR, мисията на ЕС в региона.

Всички моряци са живи и се намират в задоволително здравословно състояние. Сумата на платения откуп не се съобщава. В сутрешния блок на БНТ премиерът Бойко Борисов също коментира освобождаването на "Сейнт Джеймс Парк". Той поясни,че моряците вече са на път към Европа.

Застрахователната компания Zodiac Maritime отказа да назове сумата на откупа и допълни, че тя е обект на преговори между собствениците на плавателния съд и похитителите.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 26.04   1336 г. – Франческо Петрарка изкачва връх Ванту – символичен рожден ден на алпинизма. 1802 г. – Наполеон Бонапарт подписва обща амнистия, която позволява...