Шефът на "Булгаргаз" преговаря в Москва за цената на синьото гориво

08.07.2010 | 09:05
по статията работи:
Очаква се да бъде съгласувана и "пътната карта" за изграждането на българския участък от газопровода "Южен поток"
Шефът на "Булгаргаз" преговаря в Москва за цената на синьото гориво

Директорът на "Булгаргаз" Димитър Гогов ще преговаря днес в централата на „Газпром" в Москва за новите договори за доставка на синьо гориво за България.

Очаква се да бъде съгласувана и „пътната карта" за изграждането на българския участък от газопровода "Южен поток", предаде БНР.

Днешните преговори на Димитър Гогов в „Газпром" се явяват продължение на разговорите от вторник на руския вицепремиер Виктор Зубков в София, по време на които от българска страна беше поставен въпросът за отпадане на посредниците при доставките и за възможността да поевтиняване на руския газ за България.

От посочените тогава данни стана ясно, че синьото гориво поскъпва почти двойно докато достигне до крайните потребители. България очаква намаляване на тази цена след отпадането на посредниците, за което и ще настоява по време на днешните преговори по новите договори. Според руски енергийни експерти това обаче едва ли ще стане преди да изтекат сроковете на сега действащите споразумения.

Днес се очакват и новини относно обявеното в София от Виктор Зубков намерение да запознае в детайли премиера Владимир Путин със ситуацията, довела до прекалено високите цени на газа за България.

На преговорите между „Булгаргаз" и „Газпром" ще се дискутира и пътната карта по реализацията на българския участък от газопровода „Южен поток", която се очаква да бъде подписана в края на идната седмица в София между правителствата на двете страни.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На тоз ден 15.03   44 г. пр.н.е. – Юлий Цезар е посечен от Марк Юний Брут и група римски сенатори по време на заседанието на Сената на Римската империя. 1493 г. – Христофор Колумб...