От РЗС обвиниха шефа на ВАС в конфликт на интереси

21.09.2010 | 14:38
по статията работи:
В етичната комисия на ВСС е внесен сигнал срещу Константин Пенчев
От РЗС обвиниха шефа на ВАС в конфликт на интереси

Депутати от РЗС внесоха в етичната комисия на Висшия съдебен съвет /ВСС/ сигнал срещу председателя на Върховния административен съд /ВАС/ Константин Пенчев. Това съобщи пред журналисти председателят на РЗС Яне Янев.

Сигналът е за несъответствия в декларацията на Пенчев за конфликт на интереси, информира БТА. В него се твърди, че председателят на ВАС не е посочил, че има участие във фирма, извършваща търговска дейност, както и два апартамента от около 300 кв.м в центъра на София - собственост и на съпругата му, която притежава и апартамент в Париж.

По думите на лидера на РЗС Яне Янев на Пенчев са били разпределяни дела, без да е лидеясно защо и как, като такова се явява делото "Камчийски пясъци". От партията твърдят, че има развитие корпоративни интереси са били замесени в същия казус, а и Пенчев е бил наясно с облагодетелстването на няколко магистрати с имоти в Приморско, предаде БГНЕС.

Тези информации са били предоставени от други магистрати, включително и такива от Върховния административен съд. По всяка вероятност пазарната стойност на имотите в центъра на София е над 600 000 лева.

От РЗС добавиха, че гласуват доверие на председателя на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси към ВСС Цони Цонев и очакват неговото становище след проверка по сигнала. От партията ще настояват да се сезира и Върховната касационна прокуратура, предаде Dariknews.bg.

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 17.04   1355 г. – Във Венеция за заговор против местната аристокрация е екзекутиран Марино Фалиеро. 1397 г. – За първи път Джефри Чосър разказва своите Кентърбърийски...