Яне Янев съди вътрешния министър за клевета и обида

19.10.2010 | 11:20
по статията работи:
Според лидера на РЗС Цветанов "произнесъл един куп лъжи"
Яне Янев съди вътрешния министър за клевета и обида

Никога и по никакъв повод не съм бил говорител на Алексей Петров и няма да бъда. Може Алексей Петров да бъде мой говорител, но аз да бъда негов говорител - това няма да стане. Това каза в студиото на bTV лидерът на РЗС Яне Янев по повод посещението му в дома на Алексей Петров след освобождаването на последния от ареста.

Янев добави: Още вчера заведох съдебен иск за клевета и обида срещу Цветан Цветанов заради това, че ме нарече "измамник" и "политически рекетьор". България има правосъдие и много коректни и почтени български магистрати, за разлика от мнението на Цветанов, който твърди небивалици месеци наред.

Според лидера на РЗС Цветанов "произнесъл един куп лъжи". Той припомни твърдението на вътрешния министър, че "не е дал нито един лев в кеш" за апартаментите, които притежава. Янев обаче показа в студиото документи, които по думите му опровергават тази теза на Цветанов. На въпрос откъде има въпросните документи, той отговори: Документите са публични и всеки може да ги види, трябва просто малко повече усилие.

Цветанов е предал на мен в качеството ми на председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси, декларация, в която казва, че няма свързани с него лица, по разпоредбите на закона. В същото време той призна, че Тодор Бояджиев e кум на негови роднини. Същият този Бояджиев има спечелени 17 общестевни поръчки в Столична голяма община за повече от 8 млн. лв. в последните 3 години, каза още Янев.

По въпроса за Алексей Петров и връзката му с РЗС, лидерът на партията коментира: Ако смятате, че Алексей Петров е назидал у тях рафтове с папки и ги вади на час по лъжичка, много се заблуждавате. Отидохме при Алексей Петров, след като излезе от ареста, защото всички останали го хулеха и го нападаха. Ние решихме да видим и другата гледна точка.

Янев уточни, че бившият сътрудник на ДАНС е показал компетентно мнение по няколко теми: Петров е доказан експерт в областта на структурирането на екипи, това го е доказал при работата си с ДАНС и прокуратурата, каза той.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 24.04   1479 г. пр.н.е. – Тутмос III става фараон на Египет. 1184 г. пр.н.е. – Гърците влизат в Троя с помощта на Троянски кон (по предания). 1771 г. –...