Частен ток и ВиК във "Веселото село"

21.10.2010 | 07:42
по статията работи:
Незаконното селище край яз. "Ивайловград" беше открито при въздушната инспекция на данъчните през миналата седмица
Частен ток и ВиК във "Веселото село"

Жителите на незаконното селище на брега на яз. „Ивайловград" са си изградили и частни енерго и ВиК мрежа. На фрапиращото нарушение се натъкнали инспекторите от Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) по време на проверките си в т.нар. "Весело село". Селището, което липсва от картата на България, доби популярност като митничарското село Ставри Димитрово и беше открито при въздушната инспекция на данъчните през миналата седмица.

Строителните ревизори открили, че в края на 90-те години са направени три частни трафопоста, два от които са в заливната зона на язовира. От тях са се снабдявали с ток незаконните вили. Това съобщи областният управител на Хасково Румен Данев, цитиран от в. "Монитор".

„Излиза, че частник е продавал ток, което е абсолютно незаконно", каза Данев. До два дни той очаква отговор от ЕВН чии са трафопостовете и кой е плащал консумираната електрическа енергия.

До 22 октомври пък трябва да пристигне и отговорът на ВиК. Водното дружество проверява в момента чий е общият водомер, който е монтиран на водопровода, захранващ Ставри Димитрово. Досега инспекцията на строителните ревизори е показала, че единствената нова тръба за захранване с вода в селището е до вилата на шефа на свиленградската митница Стефан Марашев.

„Най-странното е, че там няма договори за електро и ВиК партиди. Няма абонати. Излиза, че някой си е направил частно село, вземал е ток и вода и ги е препродавал на други незаконно", заключи Румен Данев.

До момента служителите на ДНСК са издали 119 констативни акта в Ставри Димитрово. От тях 36 са за жилищни сгради със забрана за ползване. Останалите са за барбекюта, навеси, огради, сервизни постройки. Те ще бъдат съборени първи, след като изтече 14-дневният срок за възражение, обясни областният управител на Хасково. След това ще бъдат издадени и заповеди за събаряне на 36-те вили. Освен това ще бъдат разрушени и 11 бараки и фургони в землищата на съседните на Ставри Димитрово села ­ Малки воден и Бориславци. Те също са изградени на общинска земя, без да имат каквито и да било разрешителни.

От проверките на строителните ревизори станало ясно още, че едва 8 постройки в селото имат редовни документи, обясни още Данев.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 22.04   238 г. – Годината на шестимата императори: Римският сенат обявява за незаконен императора Максимин Трак, заради неговите кръвожадни методи при управлението на Рим и...