Туризмът се готви за добър зимен сезон

03.11.2010 | 11:42
по статията работи: Апостол Апостолов
БХРА иска повече туристическа реклама на вътрешния пазар
Туризмът се готви за добър зимен сезон

Зимните ни курорти Банско, Пампорово и Чепеларе очакват добър сезон. Напълно са готови да посрещнат зимните туристи. Над 500 съоръжения за сняг са подготвени и чакат температурите да спаднат до минус 3-4 градуса, за да бъдат пуснати в експлоатация. Това заяви председателят на Българскара хотелиерска и ресторантьорска организация (БХРА) Благой Рагин при откриването на международна туристическа конференция, която ще продължи до петък. Събитието се провежда в София с медийното партньорство на Econ.bg.

На 11 декември ще бъде направено официално откриване на зимния сезон, съобщи Рагин. Очаква се над 200 туроператори да участват в събитието.

Страната ни много добре се рекламира на Балканите и в Европа, но трябва да се насочат повече усилия и средства за рекламата на вътрешния пазар, препоръча Рагин.

На въпрос на Econ.bg дали от БХРА са доволни от рекламата, която върви по водещи европейски телевизии и дали тя си струва вложените пари, той отговори: На харизан кон, зъбите не се гледат. Парите нали са на Европейския съюз. По-важното е да се започне и да не се спира идеята за телевизионна реклама.

Шефът на БХРА изтъкна още, че България е пожънала огромен успех на проведения през минaлия месец туристически форум в Нови сад. Припомняме ви, че няколко наши общини участваха в Сърбия с презентации. Официално представяне на България направиха и от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. По време на форума Банско беше обявен за ски столица на Балканите.

България трябва да се радва за добрите резултати в туризма. Като се има предвид, че някои съседни на страната ни дестинации през тази година регистрират минус 30 процента ръст, за нас и 0-1% е успех. Ако успеем да запазим добрите резултати от летния сезон, ще е повече от успех, категоричен е шефът на БХРА.

Още от конференцията:

Хотелите ни остават непознати в Интернет

Хотелският сайт е начин да се избегнат посредниците

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 25.03   708 г. – Константин е избран за папа. 717 г. – Лъв III е коронясан за византийски император. 1306 г. – Робърт Брус става крал на Шотландия. 1655 г....