Преброяването ще се състои от 1 до 28 февурари догодина

25.11.2010 | 11:13
по статията работи:
Глобата за лице, което не предостави на преброителите необходимите данни, ще се увеличи от 60 на 120 лв.
Преброяването ще се състои от 1 до 28 февурари догодина

Преброяването на населението и на жилищния фонд в България да се състои от 1 до 28 февруари 2011 г., прие парламентът на първо четене. С одобряването на законови промени, внесени от ГЕРБ, депутатите решиха преброяването да се състои по-рано от март, както беше предварително предвидено.

Приетите изменения предвиждат преброяването да се извършва по интернет чрез попълване на електронен формуляр от 0.00 часа на 1 февруари и до 24 часа на 9 февруари 2011 година. От 8.00 часа на 10 февруари до 20.00 часа на 28 февруари преброяването ще се извършва чрез посещение на домакинствата, сградите и жилищата.

Председателят на Националния статистически институт (НСИ) Мариана Коцева обясни, че работата на терен при преброяване винаги е продължавала две седмици. Според броя на населението по преброителни участъци преброителите са 40 хиляди души, посочи тя, цитирана от БТА.

До 10 декември се набират желаещи от страната да изпълняват тези функции и до 15 януари ще се сключи договор с тях. Така че от 1 февруари имаме готовност да започне броенето, отбеляза Коцева.

Приетите днес изменения предвиждат още да се увеличи двойно - от 60 на 120 лева, глобата за лице, което не предостави данни или даде невярна информация на преброителите.

Според управляващите трябва да се обсъди и възможността за промени в административно-териториалното деление на страната. Това обаче ще бъде обвързано с резултатите от преброяването на населението, коментира Дарик радио.

 

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 27.03   196 г. пр.н.е. – Птолемей V се възкачва на трона на Египет. 1309 г. – Папа Климент V отлъчва Венеция и цялото ѝ население. 1329 г. – В Агро Доминико...