Операцията на Андрей Баташов вече е невъзможна

26.11.2010 | 16:25
по статията работи:
Състоянието на актьора отново се влошава. Лекарите са много притеснени. Те се страхуват да не се стигне отново до сепсис
Операцията на Андрей Баташов вече е невъзможна

Влошава се състоянието на актьора Андрей Баташов, който лежи в Клиниката по реанимация във Военномедицинската академия (ВМА). При последните изследвания тази сутрин лекарите са установили, че актьорът е болен от ку-треска, съобщи за Дир.бг пресаташето на болницата Румяна Станимирова.

Лекарите са много притеснени. Те се страхуват да не се стигне отново до сепсис, съобщиха за вестник "Труд" от пресслужбата на ВМА. Ако това се случи, ще вдигнем белия флаг! Защото за съжаление съвременната медицина не може да се справи със сепсиса, коментирали лекари пред близки на актьора.

Тъй като положението е тежко, дори и да се открие донор на черен дроб, трансплантация не е възможна. Това е така, тъй като оперативната намеса може да застраши живота на Баташов. От няколко дни по специална система се търси донор на органа и се проследяват всички случаи на клинична смърт, регистрирана в болниците ни.

Близки напомниха, че още първия ден след постъпването на Баташов във ВМА (той бе приет в понеделник вечерта) състоянието му леко се подобри, защото докторите го поставиха на модерни апарати, които да поддържат жизнените му показатели. Включително и на машина, която чисти токсините. От сряда състоянието му се влошава и дори модерната апаратура не оказва влияние.

Междувременно Театър 199 се присъедини към акциите с цел подпомагане на лечението на Андрей. На 4 декември на сцената актьорите от "Ритъм" ще възкресят хитовия спектакъл на Баташов.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...