Франция и Германия блокират влизането на България и Румъния в Шенген

21.12.2010 | 17:37
по статията работи:
Днес еврокомисарят за вътрешните работи Сесилия Малмстрьом е получила писмо от френския и германския вътрешен министър, Брис Ортфьо и Томас де Мезиер
Франция и Германия блокират влизането на България и Румъния в Шенген

Франция и Германия днес са информирали ЕК за решението си да блокират влизането на България и Румъния в Шенгенското пространство, се казва в изявление на говорител на европейската институция, цитирано от АФП и Агенция "Фокус".

Днес еврокомисарят за вътрешните работи Сесилия Малмстрьом е получила писмо от френския и германския вътрешен министър, Брис Ортфьо и Томас де Мезиер, в което се казва, че разрешението за влизане на България и Румъния в Шенген през март 2011 година е "преждевременно", заяви говорителят на еврокомисаря Микеле Черконе.
В писмото двамата министри обръщат внимание на недостатъците на двете страни в борбата с корупцията и организираната престъпност. ЕК няма никакво правомощие да взема решения в тази област, посочи говорителят на еврокомисар Малмстрьом.

Експерти на страните-членки посетиха Румъния и България и през януари ще представят доклад, който ще помогне за вземане на решение относно приемането на двете страни в Шенгенското пространство. "ЕК не е упълномощена да дава мнение по този доклад", подчерта още Черконе.

Позицията на Германия и Франция показва, че по въпроса няма да бъде постигнато единодушие, което от своя страна ще отложи влизането на София и Букурещ в свободното пространство.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 22.04   238 г. – Годината на шестимата императори: Римският сенат обявява за незаконен императора Максимин Трак, заради неговите кръвожадни методи при управлението на Рим и...