"Сините" против строежа на АЕЦ "Белене"

21.03.2011 | 14:54
по статията работи:
"Луд за връзване" е този, който в сегашната ситуация смята да строи нова атомна, коментира Иван Костов
"Сините" против строежа на АЕЦ "Белене"

На различни пресконференции днес от СДС и ДСБ обявиха, че са против строежа на втора атомна централа в Белене:

Лидерът на СДС Мартин Димитров коментира пред журналисти във Велико Търново, че строителството на АЕЦ "Белене" ще бъде най-безотговорното решение в българската история.

По неговите думи вече има нова коалиция за изграждането на централата в лицето на президента Георги Първанов, лидера на БСП Сергей Станишев и премиера Бойко Борисов, информира БТА.

Това е скъпа, ненужна и несигурна площадка, защото попада в силно земетръсен район. Становището на националното ръководство на СДС е, че ако ГЕРБ подпише проекта за централата за 4 години власт ще загроби българската икономика за следващите 40 години и ако тогава има оцелели, то те могат да бъдат унищожени от едно силно земетресение, отчитат от "синята" партия.

"Луд за връзване" е този, който в сегашната ситуация смята да строи нова атомна централа. Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира потвърденото от премиера Бойко Борисов намерение на управляващите да се изгради АЕЦ "Белене". По думите на бившия премиер не трябва да се допуска случващото се в държавата като ръста на цените на горивата например да се обяснява с международното положение, каквито опити се правили.

Това, което виждаме ние - опитът на Бойко Борисов да тласне обясненията за всичко, за своята безпомощност и безпомощността на ГЕРБ, към международното положение, това са уроци от Тодор Живков. Както и „Вървете да садите картофи". Това едно време знаете ли как се наричаше? Самозадоволяване. Даваха по половин-един декар на хората да садят картофи, за да се самозадоволяват. Връщане към тези най-мрачни, най-безумни времена на социалистическа пропаганда, вместо смела реформа, смели антикризни действия показват какъв е характерът на управлението на ГЕРБ, каза Костов.

Той призова да не се обръща внимание на опитите ситуацията в страната ни да бъде обяснена с международното положение като ръста в цените на горивата например, информира Dariknews.bg.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 21.03   1191 г. – Целестин III става римски папа. 1201 г. – Българо-византийски войни: Започва Обсадата на Варна. 1590 г. – Персийско-османска война...