"24 часа" и "Труд" официално с нов собственик

10.04.2011 | 10:53
по статията работи:
Скандалът между съдружниците се разгоря три месеца, след като медийната група ВАЦ продаде вестниците
"24 часа" и "Труд" официално с нов собственик

Агенцията по вписванията регистрирала 83% от капитала на „Медийна група България холдинг", която издава вестниците „Труд" и „24 часа" като собственост на Огнян Донев и Любомир Павлов, съобщи вчера БНТ. Останалите 17% са притежание на фирма „Бг принтмедия" с управители Любомир Павлов и Христо Грозев.

Пред БНТ Грозев коментира, че ще обжалва решението в съда. Той обяви, че има и паралелна проверка на прокуратурата за документна измама. Агенцията по вписванията досега отказваше да впише промените в собствеността на вестникарската група.

Скандалът между съдружниците в дружеството медийна група България холдинг се разгоря три месеца, след като медийната група ВАЦ продаде „Труд" и „24 часа". Според документи, публикувани в Търговския регистър, Огнян Донев и Любомир Павлов са поискали 83% от капитала на „Медийна група България холдинг" да им бъдат прехвърлени. Това обаче станало без знанието на Христо Грозев, който на следващия ден поиска да се блокират всякакви вписвания по фирмената партида на пресгрупата до изясняване на обстоятелствата.

Според Донев и Павлов обаче, новите дялове в капитала отговарят на инвестициите на всеки от съдружниците, предаде Dariknews.bg. „Има съдружници, неуспели да си осигурят необходимото финансиране за заявения от тях дял. Затова трябва да се задоволят с полагащото им се", заявиха те.

На 14 декември м.г. „ВАЦ Медиа Груп" и „БГ Приватинвест" обявиха, че са подписали споразумение за продажба на всички активи на германската медийна група в България. Купувач на медийните активи на ВАЦ е дъщерна фирма на базираното във Виена дружество „БГ Приватинвест ГмбХ". Обект на продажбата са водещите вестници „24 часа", „Труд" и „168 часа", както и списанията на пресгрупата. Сред активите ще бъдат и печатницата на прес-групата и фирмата за разпространение „Стрела".

„Приватинвест ГмбХ" е австрийско дружество с предмет на дейност медийни инвестиции в България, учредители на което са Карл Хабсбург, Даниел Руц и Христо Грозев. Тримата имат дълъг инвестиционен опит в медии в различни европейски страни, като в момента притежават електронни и печатни медии в Холандия. За настоящата инвестиция са привлекли и местни партньори - Огнян Донев и Любомир Павлов.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 14.05   1027 г. – Анри I е коронясан за крал на Франция. 1610 г. – Анри IV е убит и на трона застава 9-годишният му син Луи XIII. 1643 г. – Четиригодишният Луи...