Пенсионират управителя на НОИ

12.05.2011 | 16:16
по статията работи:
62-годишната Христина Митрева работи в НОИ от 1997 г.
Пенсионират управителя на НОИ

Управителят на Националния осигурителен институт (НОИ) Христина Митрева ще бъде пенсионирана. Това съобщи за вестник "Стандарт" премиерът Бойко Борисов.

При посещението си в Стара Загора той намекна за рокадата. На въпрос на БТА защо за първи път сираците-абитуриенти не са си получили пенсиите за май, Борисов коментира: Скоро време шефът на НОИ ще бъде пенсиониран и освободен. Ще възложа на Дянков да провери казуса. Вицепремиерът веднага се намеси и отрече да има закъснение в изплащането на парите. Не се е случило и няма да се случи, категоричен бе той.

62-годишната Христина Митрева работи в НОИ от 1997 г. Тогава тя е назначена за главен актюер в института. С идването на кабинета на ГЕРБ дамата бе поканена от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов за негов заместник. През март 2010 г. тя бе избрана от парламента за управител на НОИ, след като тогавашният шеф Сотир Ушев подаде оставка.

С връщането на Митрева в НОИ обаче гръмна скандал - дамата бе обвинена в конфликт на интереси, тъй като се водеше консултант на социалния министър, за което получаваше възнаграждение от 700 лева месечно. Освен това тя не даде добър пример, тъй като преди да стане зам.-министър, взе 31 бона от неизползвани стари отпуски в НОИ.

Само преди седмица Христина Митрева предложи допълнителна осигуровка за старини.

Не е нашият любим премиер този, който раздава пенсиите. И мен не може да ме пенсионира, и Пламен Димитров не може, аз трябва да поискам. Това каза пред журналисти Ася Гонева, изпълнителен секретар на КНСБ, по повод казаното от премиера Борисов, че директорът на НОИ ще бъде пенсиониран, предаде БГНЕС.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов не пожела да говори по темата за пенсионирането на Митрева. Никога от мене не може да чуете да коментирам думи на премиера. Това няма да го направя никога, коментира Младенов. Той не обясни дали има проблеми с изплащането на пенсиите за сираците. Самата Митрева отказа да коментира казаното от Бойко Борисов.

КНСБ ще продължава битката за добавки на всички пенсионери. Според Гонева някой трябва да обясни на министър-председателя, че ниските пенсии са две трети от всички. Синдикатът вероятно ще се съгласи плащанията към пенсионерите да бъдат еднократни.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 17.04   1355 г. – Във Венеция за заговор против местната аристокрация е екзекутиран Марино Фалиеро. 1397 г. – За първи път Джефри Чосър разказва своите Кентърбърийски...