Освобождават председателя на Селскостопанската академия

20.05.2011 | 10:59
по статията работи:
В академията течали проверки. Светла Бъчарова беше заместник-министър на земеделието и храните в правителството на Тройната коалиция
Освобождават председателя на Селскостопанската академия

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов съобщи, че след почивните дни ще предложи на премиера Бойко Борисов да освободи от поста председателя на Селскостопанската академия - проф. Светла Бъчварова. Новината за поредната смяна в държавно ведомство по време на парламентарния контрол.

Мирослав Найденов припомни, че в академията текат проверки - както от инспектората в земеделското министерство, така и от страна на Сметната палата. Преди два дни председателят на Сметната палата Валери Димитров е запознал земеделския министър с предварителните данни от одитния доклад, които по думите на Мирослав Найденов били притеснителни.

Ще предложа още в първите работни дни на следващата седмица на премиера Борисов да бъде сменен председателят на Селскостопанската академия за системни нарушения, констатирани и в доклада на Сметната палата, каза от трибуната Найденов, цитиран от Dariknews.bg.

След определянето на нов председател на Селскостопанската академия министърът ще възложи детайлни проверки и на институтите в системата на Селскостопанската академия и научните звена: Това, което се констатира на централно ниво, ако е транспонирано и към съответните институти, наистина граничи с престъпление. Ако има такива, ще сезираме прокуратурата.

Веселин Методиев посочи, че разполага с информация на за конфликт на интереси.

Светла Бъчарова беше заместник-министър на земеделието и храните в правителството на Тройната коалиция, припомня Агенция "Фокус".

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 26.04   1336 г. – Франческо Петрарка изкачва връх Ванту – символичен рожден ден на алпинизма. 1802 г. – Наполеон Бонапарт подписва обща амнистия, която позволява...