СДС ще подкрепи Пакта за финансова стабилност

31.05.2011 | 16:15
по статията работи:
Според Румен Христов въвеждането на фискален борд е важно, защото ще гарантира по-ниски лихви по кредити
СДС ще подкрепи Пакта за финансова стабилност

СДС ще подкрепи промените в Конституцията, с които се предлага въвеждането на фискален борд у нас, включително и искането с мнозинство от две трети от всички депутати в Народното събрание да се променят преките данъци.

Това съобщи на пресконференция след заседанието на Националния изпълнителен съвет на СДС заместник-председателят на партията Румен Христов. Според него въвеждането на фискален борд е важно, защото ще гарантира по-ниски лихви по кредити на българските граждани и фирми, сигурност на чуждестранни инвеститори, както и финансова стабилност на държавата като цяло, информира БТА.

"Сините" припомниха, че от септември миналата година говорят за въвеждането на фискален борд у нас. Те аргументираха позицията си в подкрепа на идеята на управляващите с това, че са по-важни стабилността на държавата, запазването на данъците ниски и даване на поле на бизнеса да се развива.

Христов коментира още, че с промените в Конституцията трябва да се разпише възможност за промяна на преките данъци без две трети мнозинство от всички депутати при форсмажорни обстоятелства, като земетресението в Япония например.

"Сините" отново поискаха оставката на земеделския министър Мирослав Найденов. Те настояха да се въведе стандарт за министър на земеделието и храните, с изискване той да не лъже с оставките на кабинети си, информира Dariknews.bg.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...