Деяна Костадинова е новият зам.-министър в МТСП

02.06.2011 | 14:26
по статията работи:
Тя заменя на поста Красимир Попов. Смяната става по предложение на премиера
Деяна Костадинова е новият зам.-министър в МТСП

Зам.-министърът на труда и социалната политика Красимир Попов е освободен от своя пост, съобщи днес ресорният министър Тотю Младенов. Освобождаването е станало по предложение на министъра и след съгласуване с премиера Бойко Борисов. Новият зам.-министър е досегашният съветник по социалната политика в кабинета на премиера Деяна Костадинова.

Младенов обясни освобождаването на заместника си, който отговаряше за заетостта и евросредствата, с желанието на премиера за по-бързото усвояване на средствата от европейските фондове и по-добрата координация между отговарящите за това органи и звена.

През последните месеци имаше забавяне на разплащането на парите по схемите "Аз мога" и "Развитие" с междинно звено Агенцията по заетостта, обясни Тотю Младенов и посочи, че новият заместник-министър ще се старае да не допуска това. По-добър контрол върху работата на отделните звена също е приоритет, поставен на новия заместник-министър Деяна Костадинова .

Тя е работила като съветник на премиера по социалната политика и вече две години наблюдава работата в социалното министерство и управлението на парите по еврофондовете. По думите на министъра Костадинова е достатъчно опитна и ще има добра приемственост с досегашния заместник Красимир Попов, информира Dariknews.bg.

Впоследствие уволненият зам.-министър обясни за Дарик радио, че е разбрал едва днес за освобождаването си

На въпрос дали приема критиката от страна на министъра и примера, че не е достатъчно бърз темпът на усвояване на средствата по оперативната програма Попов отговори: Винаги има още какво да се направи, но следва да се има предвид, че оперативната програма е доста сложен инструмент. По нея в момента се изпълняват над сто операции на стойност от 300 лв. до 250 млн. лв., което е изключително голямо предизвикателство и ангажира десетки институции в управлението на средствата.

Попов благодари на колегите си за доброто сътрудничество. По отношение втория аргумент, изтъкнат от министър Младенов за отстраняването на Попов, а именно координацията между управляващия орган и междинните звена той смята, че може би има какво още да се направи.

Биографична справка:

Деяна Костадинова е завършила е Юридическия факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски" през 1994г. Работила е като адвокат от Софийска адвокатска колегия.

През 2001г. при създаването на Държавната агенция за закрила на детето се включва в екипа й като главен юрисконсулт и началник на отдел "Правен и връзки с обществеността".

През 2004г. става главен директор на новосъздадената Главна дирекция "Контрол по правата на детето" в Агенцията, която извършва проверки за спазване на правата на детето от всички училища, детски градини, ясли, обслужващи звена, Дирекции "Социално подпомагане", неправителствени организации, специализирани институции за деца и др.

През 2007г. е назначена за началник на отдел "Законодателство, оценка на риска и нередности" към Главна дирекция "Програмиране на регионалното развитие" в Министерство на регионалното развитие и благоустройството". Дирекцията е управляващ орган по Оперативна програма «Регионално развитие» 2007-2013, а ръководеният от г-жа Костадинова отдел е отговорен за регистрирането и докладването на нередности по Оперативната програма.

От септември 2009г. е съветник по социална политика в кабинета на министър-председателя, става ясно от информацията на пресцентъра на МС.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На тоз ден 15.03   44 г. пр.н.е. – Юлий Цезар е посечен от Марк Юний Брут и група римски сенатори по време на заседанието на Сената на Римската империя. 1493 г. – Христофор Колумб...