БСП утвърди втора група от 78 кандидати за кметове

09.07.2011 | 14:26
по статията работи:
Плугчиева: Управляващата партия прави досиета на опонентите си
БСП утвърди втора група от 78 кандидати за кметове

Националният съвет на БСП утвърди втората група от 78 кандидати за кметове от левицата за предстоящите местни избори. Сред тях са кандидатът на левицата за кмет на София Георги Кадиев, досегашният градоначалник на Търговище Красимир Мирев, на Разград - Денчо Бояджиев, на Ихтиман - Маргарита Петкова.

БСП издига за следващ мандат и кметовете на Симитли, Гърмен, Карнобат, Елена, Полски Тръмбеш, Сухиндол, Невестино, Брацигово, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Родопи, Искър, Летница, Лъки, Марица, Горна малина, Мъглиж, Николаево, Гурково, Опан, Ивайловград, Болярово, Стралджа и Тунджа. Преди две седмици левицата одобри кандидатите си в други 47 общини.

В началото на пленума Меглена Плугчиева каза, че ГЕРБ прави досиета на опонентите си в Русенска област. Вчера е била в Русенска област и там са й дали документ, който бил разпространяван от ГЕРБ в района. По думите й, в него има 81 точки за събиране на информация за опонентите на ГЕРБ на предстоящите избори и за техните планове. Тя отбеляза, че сред данните, които се събират, са битовите условия на кандидата, вероизповедание, образование, ученически прякори, отношения с данъчните власти, връзки в кръгове на предприемачи, семейно положение, дата на сватбата, вяра в паранормални явления, навици, пороци, тегло, ръст, външност и умения да я използва.

Евродепутатът Кристиан Вигенин предложи за това да бъде инфрмиран Европейският парламент и структурите за защита на правата на гражданите. Според Плугчиева е необходима политическа реакция и БСП трябва да информира и посланиците на страните-членки, както и американския посланик у нас.

Цвятко Цветков отбеляза, че събирането на информация във времена на избори в отношения управляващи-опозиция по принцип съществува не само у нас, предаде БТА. Всяка сериозна политическа сила трябва да има информационен фонд на базата, на който да взима решение, добави той.

Лидерът на БСП Сергей Станишев посочи, че информацията, изнесена от Меглена Плугчиева, е изключително сериозна и след като проверят обстоятелствата трябва да предприемат сериозни действия в и извън страната. "Не се изненадвам, защото ГЕРБ и правителството не еднократно демонстрираха, че ще използват властта за партийни цели", заяви Станишев.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 24.04   1479 г. пр.н.е. – Тутмос III става фараон на Египет. 1184 г. пр.н.е. – Гърците влизат в Троя с помощта на Троянски кон (по предания). 1771 г. –...