Отбелязваме Деня на миньора

18.08.2011 | 07:38
по статията работи:
На пресконференция представят акцентите от развитието на минерално-суровинната индустрия в страната
Отбелязваме Деня на миньора

На 18 август отбелязваме Деня на миньора. Традиционно празникът се провежда в деня на Успението на Св. Иван Рилски, считан за закрилник на българските миньори и на българския народ, информират от Минно-геоложката камара.

Празникът ще бъде отбелязан с пресконференция в столичния хотел "Шератон. Повод за празнуване има и Българската минно-геоложка камара (БМГК), която чества 20-годишнина от учредяването си. По време на събитието ще бъдат представени акцентите от развитието на минерално-суровинната индустрия в страната през 2010 година и проектите за 2011 година.

Съорганизатори са Българската минно-геоложка камара, Научно-технически съюз по минно дело, геология и металургия, Федерация на независимите синдикати на миньорите - КНСБ и Синдикална миньорска федерация "Подкрепа".

В рамките на тържествената част, която започва от 13.30ч., ще се връчат и наградите на Българската минно-геоложка камара: Национална награда за социалноотговорна компания в минерално-суровинната индустрия; награди за дружество с постигнати най-високи годишни резултати в отделните подотрасли на бранша; награда за най-добър студент на Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски".

По повод юбилея на БМГК браншовата организация ще отличи с колективни и персонални награди държавни институции, неправителствени организации, ръководители на компании в отрасъла и експерти за приноса им към развитието на минерално-суровинната индустрия.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...