Бюджетът може да бъде актуализиран

26.08.2011 | 17:37
по статията работи:
Причината са неразплатени 25 млн. лева за "Водното огледало" в Кърджали
Бюджетът може да бъде актуализиран

Правителството готви актуализация на бюджета заради неразплатени 25 млн. лева за "Водното огледало" в Кърджали. От стенограмата от последното заседание на Кабинета става ясно, че премиерът Бойко Борисов ще предложи парламентът да коригира бюджета.

Макар финансовият министър Симеон Дянков многократно да заявяваше и миналата, и тази година, че до актуализация на бюджета няма да се стигне, през 2010 г. най-важният финансов закон за страната беше прекроен.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев заявява, че не може повече да отлага плащането, а ведомството му няма 25 млн. лева, с които да уреди задължението си към фирмата изпълнител, която чака за парите си 2 години.

Плевнелиев казва, че прокурорските проверки по процедурата за проекта се отнасят до действията на възложителите, но фирмата изпълнител има право да си иска възнаграждението, защото е свършила възложената ѝ работа. Вътрешният министър Цветан Цветанов уточнява, че проектът е стартирал с предложение за 8,7 млн. лева, а е завършен на 77 милиона.

"Хубаво е тази тема да я вкараме за актуализация на бюджета в парламента, казва Борисов. 25 млн. лева са много пари. Парламентът трябва да гласува тази сума и тогава вече да мислим ще я взимаме ли от култура, от спорта, от МВР, от регионално, откъде ще я взимаме, за да се знае."

Финансовото ведомство отказа коментар дали актуализацията би била само заради тези 25 млн. лева, информира БНР. Към края на юли разчетите на данъчните сочеха, че от осигуровки ще се съберат около 300 млн. лева по-малко. Очакванията са постъпленията от данъци също да са с по-малко от плана с около 200 млн. лева.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 17.04   1355 г. – Във Венеция за заговор против местната аристокрация е екзекутиран Марино Фалиеро. 1397 г. – За първи път Джефри Чосър разказва своите Кентърбърийски...