Временно затварят част от Южната дъга на София

31.08.2011 | 16:25
по статията работи:
Промяната ще важи за периода от 4 до 6 септември. Автобусите по линия 111 ще се движи с променен маршрут
Временно затварят част от Южната дъга на София

За трите празнични дни изцяло ще бъде спряно движението на изграждащото се кръговото кръстовище на Околовръстния път и "Бистришко шосе" поради строителни дейности. Това съобщи пред журналисти зам.-кметът на Столична община Любомир Христов, предаде Агенция "Фокус".

Временната организация на движението за дните 4, 5 и 6 септември e с цел изграждане на кръговото кръстовище, което се намира под естакадата на булевардите "Бистришко шосе", "Климент Охридски" и Околовръстното шосе. Ще се наложи промяна в маршрута на автобус 111, който ще минава през бул. "Симеоновско шосе" и Студентски град. По този повод зам.-кметът обясни, че линията няма да спира при Бизнес парк София и изрази надежда това да не е проблем за хората.

Строителни дейности ще бъдат осъществявани в неделя, понеделник и вторник в края на деня. Христов добави: Предполага се, че трафикът няма да бъде много интензивен и натоварен през предстоящите празнични дни и няма да се създадат сериозни затруднения за движението на хората в града.

При приключването на полагането на асфалта в участъка движението ще бъде възстановено. Това е последният етап на този участък, свързан с такъв дълъг период на затваряне на движението по Околовръстното.

Предстои да бъдат довършени асфалтовите работи по булевардите "Бистришко шосе" и "Климент Охридски". Една седмица по-късно ще бъде пуснат изцяло бул. "Климент Охридски"- връзката към София, "Бистришко шосе" към Бистрица и двата локала - южен и северен, за да може този участък да функционира пълноценно от края на септември.

Пускането на участъка преди началото на учебната година ще улесни по-натовареното движение през септември, каза Христов. В момента се работи с АПИ, за се да създадат минимални затруднени при евентуално натрупване на автомобили във връзка с откриването и последващото функциониране на обекта.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 26.03   1812 г. – Земетресение разрушава Каракас, Венецуела. 1828 г. – Австрийският композитор Франц Шуберт изнася единствения си публичен концерт. 1841 г. –...