3 години условна присъда за Йордан Лечков

20.09.2011 | 16:30
по статията работи:
Присъдата за кмета на Сливен е по обвинение в нарушение на служебните задължения
3 години условна присъда за Йордан Лечков

Три години условна присъда с 5-годишен изпитателен срок постанови тричленен състав на Окръжния съд в Ямбол на кмета на Сливен Йордан Лечков. Присъдата е по обвинение в нарушение на служебните задължения по Закона за общинската собственост и Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост.

Делото се гледа в Ямбол, след като всички съдии в Сливен си подадоха отвод. Граждански ищец е общината. Разпитани са 10 свидетели и 2 вещи лица, предаде БТА.

Според обвинението, в периода от август 2008  - февруари 2010 година, Лечков е предоставил за ползване без наем общински имот - бившия зенитен полк - на четири частни фирми. 

Подсъдимият трябва да заплати нанесените вреди на общината в размер на 671 368 лв., както и начислените лихви по сумата, държавната такса и разноските по делото.

"Не очаквах тази присъда. Естествено, че ще обжалваме", заяви след произнасянето на съда Йордан Лечков, цитиран от Dariknews.bg. Присъдата я определя като политически акт. Кметът смята на следваща инстанция - пред Апелативния съд в Бургас, ще бъде оневинен.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 18.03   37 г. – Римският сенат анулира завещанието на Тиберий и обявява Калигула за император. 731 г. – Започва понтификатът на папа Григорий III. 922 г. –...