Септември е най-силният месец за пътуване у нас

24.09.2011 | 10:09
по статията работи:
За почивните дни българите предпочитат екскурзии до Гърция и Турция
Септември е най-силният месец за пътуване у нас

Автор: Ивелина Георгиева ( ivelina.georgieva@3bay.bg )

Септември е най-силният месец за пътувания у нас. Това заяви Манол Иванов, изпълнителен директор на туристическа агенция. Според него събирането на почивни дни е изключително притегателна сила за екскурзии, пътувания и почивки.

Най-честата практика при събиране на повече почивните дни е да се организират няколко семейства и да отидат на някъде в страната или в близка дестинация извън България.

По време на празниците има много резервации за вътрешността на страната като най-предпочитаните дестинации са Тетевен, Рибарица, Сандански, Велинград и Хисар, според Манол Иванов. Това е така, защото хотелите там предлагат прилични пакети, пише iNews.bg.

Любимите дестинации извън България си остават Гърция и Турция. Близкото разстояние и доброто обслужване извеждат Гърция на челното място като най-предпочитана дестинация от българите по време на почивките и празниците, коментира още Манол Иванов. По думите му гърците са най-гъвкави, защото те най-добре се нагаждат към нас и отдавна знаят, кога у нас има празници и почивни дни. Малко преди това гръцките хотели изпращат много добри промоционални пакетни цени за почивния период и много българи се възползват от това.

Турция изостава с много малко след Гърция, само защото на хората не им се пътува на по-далечни разстояния, заяви Иванов. Той обясни, че още от пролетта хотелите в Турция се запълват сериозно от българи.

Някои хотели у нас правят сериозни намаления - между 15 и 35% през септември, за да привлекат повече туристи. Така постепенно сезонът на почивките се е изместил и продължава до 1 октомври.

'"Напоследък ми прави впечатление, че има ръст в търсенето на круизи", коментира туристическия специалист. Забелязва се бум на седем- и деветдневни пакети за круизи по Средиземноморието и Адриатика. Причината затова според Манол Иванов, е, че хората търсят разнообразие. Това са тези, на които са им омръзнали Гърция и Турция и не ходят по нашето Черноморие. Круизите се търсят постоянно, защото при тях няма летен и зимен сезон - те пътуват на различни топли дестинации през цялата година. Цените също са приемливи - от 400 до 900 евро, в зависимост от компанията и продължителността на пътуването.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...