Нощта преминала без сериозни инциденти с протестиращи

28.09.2011 | 07:43
по статията работи:
Хората в ромските махали на Димитровград останаха да спят на открито
Нощта преминала без сериозни инциденти с протестиращи

168 души са били задържани след снощните протести в страната, в подкрепа на жителите на Катуница, въстанали срещу фамилията на Кирил Рашков. Нощта премина без сериозни инциденти, съобщиха от полицията. В 14 града у нас имаше демонстрации, в които са се включили над 2 200 души. По-голямата част от хората са задържани за притежаване на бомбички, ножове, бухалки, тръби от прахосмукачки и домакински чукове за месо.

На един човек ще бъде повдигнато обвинение за расистки призиви. Най-масови бяха протестите в Пловдив и София. Там хората наброяваха 600 души. Във Варна е имало около 400, а в Бургас - 120. Сред задържаните във Варна има 10 непълнолетни. Най-много са задържаните в Пловдив - 55, Варна - 50, София - 27 и Бургас - 15.

Напрежение има и в ромската общност в страната

Хората в ромските махали на Димитровград се въоръжиха и останаха да спят на открито, от страх че ще бъдат нападнати. Слух ,че наказателни отряди от Пловдив и Стара Загора са тръгнали към ромските махали на града изкара хората навън посреднощ. Въоръжени с брадви, ромите също сформираха свои наказателни отряди. И нападаха всяка непозната кола.

Когато разбират, че стават опасни дори и за себе си, ромите търсят помощ на телефон 112. Изпратените в района десетки полицаи свалят напрежението и хората прибират оръжието. Но остават на улицата. "Страхуваме се, имаме деца, как няма да се страхуваме". Нямаме държава, коментираха хората, цитирани от bTV.

Въпреки че слухът за нападение се оказа лъжлив, полицията остана през цялата нощ в махалите. Има версия, че мнимите "наказателните отряди " са били измислени от човек от махалата, който от дълго време се опитвал да стане лидер сред своите и непрекъснато се заигравал с партиите.

Група младежи са направили снощи опит за нарушаване на обществения ред в кюстендилския кв. "Изток", съобщи Dariknews.bg. Хвърлени са няколко бутилки със запалителни смеси. Щети не са нанесени, потвърди за Дарик радио кметският наместник Стефан Лазаров. По негова информация, младежите са задържани от полицията, която е реагирала много бързо и до напрежение не се е стигнало.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 22.04   238 г. – Годината на шестимата императори: Римският сенат обявява за незаконен императора Максимин Трак, заради неговите кръвожадни методи при управлението на Рим и...