Без наказателни процедури от ЕК за България

29.09.2011 | 15:25
по статията работи:
Общо 24 от 27 държави в ЕС ще бъдат подложени на наказателна процедура. За момента не се предвижда финансови санкции
Без наказателни процедури от ЕК за България

Европейската комисия (ЕК) обяви днес редовния пакет от наказателни процедури срещу държавите от ЕС по повод неспазването на европейското законодателство. Срещу България комисията не предвижда наказания.

Общо 24 от 27 държави в ЕС ще бъдат подложени на наказателна процедура показват разпространените от комисията днес документи. В днешния пакет не е предвидено налагането на финансови наказания на държавите.

Едва 5% от случаите не намират решение и  са отнасяни до Европейския съд, уточни говорителят на Европейската комисия Пиа Хансен Хансен. Тя добави, че повечето страни са се съобразили с препоръките на комисията досега и са променили законодателството си.

Два от най-драстичните случаи на нарушение на европейското право са установени в Унгария и в Италия. В случая с Унгария става въпрос за въвеждането на такса на
телекомуникационните оператори, която се определя като незаконна. ЕК дава срок от два месеца на правителството в Будапеща за внасяне на необходимите законодателни промени. В случая с Италия наказателната процедура е свързана с обработката на отпадъците в област Кампаня, където шест милиона тона отпадъци все още не са превозени до съответните депа.

Днешното решение на ЕК е последно предупреждение, преди предаването на страната на съд. Размерът на глобата ще бъде определен от съда и е съобразен с националния БВП, информира БТА.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 15.04   1715 г. – В Южна Каролина индианците убиват 90 английски заселници, което става повод за започване на войната между англичаните и индианците. 1795 г. – Литва е...