Съдия-изпълнител описа печатни машини на "24 часа" и "Труд"*

19.10.2011 | 16:45
по статията работи:
Не е иззето имущество и работата в печатницата на вестниците ще продължи
Съдия-изпълнител описа печатни машини на "24 часа" и "Труд"*

Частен съдебен изпълнител извърши опис на печатни машини в печатницата на "Медийна група България Холдинг" ЕООД, собственик на вестниците "Труд" и "24 часа". Ситуацията е резултат от съдебните спорове между досегашните трима собственици - Христо Грозев, Любомир Павлов и Огнян Донев.

Съдебният изпълнител Стоян Якимов съобщи пред журналисти, че не е иззето имущество и работата в печатницата ще продължи, информира БТА. По думите му процедурата се прави, за да се даде оценка във връзка с бъдещите искове на "БГ Приват инвест" и оттук нататък съдът трябва да заяви какво ще се случва. Якимов обясни, че се е наложило да извика полиция, тъй като не е получил необходимото съдействие от собствениците за достъп до сградата и машините.

Вчера дойдох, за да връча поканата за опис, с колегите направихме компромис и договорихме да бъде отложен за днес сутринта. Заповедта за опис на съда е от началото на месеца", посочи Стоян Якимов.

Конкуренти се опитват по неикономически начин да извадят облаги в своя полза". Така Огнян Донев - един от собствениците на "Медийна група България Холдинг", коментира влизането днес на съдия-изпълнител в печатницата на групата. Той изрази убеденост, че конкуренти се опитват да надделеят особено в момент на предизборна ситуация. Сигналът, който е бил подаден към всички останали медии, използващи услугите на нашата печатница, ни навежда на мисълта, че се търси конкурентна облага, заяви Огнян Донев.

Той описа днешната ситуация с извършването на опис на печатни машини така: "В България има един принцип - аз си мисля, че вашето жилище е мое и сега моля съда да го запорира, защото аз утре или в бъдеще бих могъл да предявя претенция. По този начин върху вас ще се упражни репресия, че вие не трябва да си пипате собственото имущество."

Донев заяви, че медийната група няма никакви намерения да мести или продава машини от печатницата. На въпрос дали има ли обезпечаване на заеми на Любомир Павлов - също собственик на акции в „Медийна група България Холдинг" с нейни активи, Донев посочи, че всеки сам се разпорежда със собствеността си и че не си позволява да задава такъв въпрос.

* Информацията е актуализирана в 16:45 часа.

 

 

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 14.05   1027 г. – Анри I е коронясан за крал на Франция. 1610 г. – Анри IV е убит и на трона застава 9-годишният му син Луи XIII. 1643 г. – Четиригодишният Луи...