Юлия Тимошенко е обвинена за укриването на 165 млн. долара

11.11.2011 | 12:36
по статията работи:
Бившият министър-председател на Украйна е обвинена в укриването на приходи, неплащане на данъци и злоупотреби с бюджетни средства
Юлия Тимошенко е обвинена за укриването на 165 млн. долара

Украинските данъчни власти обвиниха вчера бившия премиер Юлия Тимошенко в укриване на приходи, злоупотреби и неплащане  на данъци, съобщи ИТАР-ТАСС, цитиран от БТА.

Главното следствено управление на Държавната данъчна служба повдигна обвинение срещу Тимошенко като бивш ръководител на корпорацията "Единни  енергийни системи на Украйна" (ЕЕСУ), информира пресслужбата на ведомството. Според разследващите, бившата премиерка е  организирала укриване на печалби от валутни операции в размер на над 165 млн. долара. Тя освен това е злоупотребила е с бюджетни средства и е избегнала плащането на данъци в размер на общо за над 47 млн. гривни (близо  6 млн. долара).

Бившият министър-председател е внедрила финансова схема за разплащания за стоково-материални ценности от страна на ЕЕСУ. Тимошенко също така е укривала доходи чрез офшорни фирми, твърди данъчното  следствие.

На 11 октомври тази година Юлия Тимошенко беше призната за виновна за превишаване на пълномощията си при подписването на газови споразумения с руската компания "Газпром". Тя беше осъдена на 7 години лишаване от свобода.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 26.03   1812 г. – Земетресение разрушава Каракас, Венецуела. 1828 г. – Австрийският композитор Франц Шуберт изнася единствения си публичен концерт. 1841 г. –...