Синдикатите за продажбата на "Е.ОН България"

04.12.2011 | 15:45
по статията работи:
За сделката, при която немската компания E.ON продава българското си подразделение на чешката Energo-Pro, се разбра вчера
Синдикатите за продажбата на "Е.ОН България"

Синдикатите заявиха, че са научили от медиите за решението на немската компания Е.ОН да продаде енергийните си дружества в Североизточна България на чешката компания Energo-Pro ("Енерго про"). За тази сделка беше съобщено в събота, като от Е.ОН все още не са дали официални обяснения.

Пред БНР лидерът на КНСБ Пламен Димитров изрази притеснение: "Подобно действие на тъмно не е добър знак за развитието в енергетиката. Енергоразпределителните дружества са нещо много важно и ако се върнем във времето назад също никой не потърси отговорност как и по какъв начин бяха продадени набързо от правителството на НДСВ", обясни той..

Според лидера на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев, въпросът защо инвеститори се оттеглят от България също е важен: "Нещо ги е принудило да продадат. Това е част от големия отговор: "Защо в България няма наплив на чужди инвестиции, ами и тези, които са тук си тръгват", каза той.

Цената на сделката за продажба на подразделението на E.ON у нас ще бъде 133 млн. евро (178.6 млн. долара). "Е.ОН България", което е базирано във Варна, управлява 42 000 км електропреносна мрежа в Североизточна България. През 2010 г. то е доставило 5.3 млрд. киловатчаса електричество.

 

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 21.03   1191 г. – Целестин III става римски папа. 1201 г. – Българо-византийски войни: Започва Обсадата на Варна. 1590 г. – Персийско-османска война...