Синдикатите се заканиха да протестират заради пенсионната реформа

07.12.2011 | 16:31
по статията работи:
От КНСБ изпратиха писмо до депутатите, в което ги молят да не гласуват пенсионната реформа и заедно да измислят по-добър вариант
Синдикатите се заканиха да протестират заради пенсионната реформа

Двата синдиката - КНСБ и КТ „Подкрепа”, обсъждат евентуални протести, заради пенсионната реформа и проблемите в БДЖ.

Профсъюзите се заканват да стегнат редиците по места и да излязат на протести в големите градове. От "Подкрепа" дори плашат с национална стачка.

Твърдят, че промените в пенсионната система са незаконни, тъй като не са минали през тристранния съвет. Недоволстват и от отнемането на клас прослужено време за чиновниците, предаде bTV.

От КНСБ пък изпратиха писмо до депутатите, в което ги молят да не гласуват  пенсионната реформа и заедно да измислят по-добър вариант.

"Парламентът да гласува единствено бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) и да остави пенсионната възраст да следва планираното в националното споразумение придвижване, в съответствие с очакваното нарастване на продължителността на живота", се посочва в обръщението на президента на синдиката Пламен Димитров, изпратено до народните представители и публикувано на сайта на КНСБ.

От името на членовете на синдиката и на всички работници, президентът на КНСБ моли депутатите да не гласуват промени в пенсионната възраст от 2012 г.

Според Димитров, цитиран от БТА, ефектът от увеличаването на пенсионната възраст е почти незабележим. Огромната част от икономията идва главно от по-икономичното осъвременяване на пенсиите (само с инфлацията) и отказът да се прилага еднаква тежест на годините осигурителен стаж от 2017 г., смятат от КНСБ.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...