Брюксел погна Франция заради случая Alstom

25.05.2004 | 08:05
по статията работи: econ.bg
Париж още иска държавни субсидии за консорциума


Европейската  комисия предупреди френското правителство да внимава за евентуални бъдещи сливания между подразделения на закъсалия консорциум Alstom с други компании. Това не трябва да става преди Брюксел да одобри окончателно оздравителния план за изпадналото в сериозни финансови затруднения транспортно-енергийно дружество.

В разговор с финансовия министър Никола Саркози, еврокомисарят по конкуренцията Марио Монти е заявил, че френското правителство трябва ясно и в срок да определи по какъв начин ще се осъществява евентуално сливане на значителна част от подразделенията на Alstom с други компании. Според Монти изпълнението на този ангажимент от страна на френския кабинет е от особено значение за бъдещото одобрение на оздравителния план за компанията. Еврокомисарят заяви още, че ангажиментът на френското правителство по случая с Alstom е особено важен не само за съвземането на компанията, но и за да се елиминира негативният за европейската конкуренция ефект на държавните субсидии. Саркози подчерта, че решение по случая Alstom ще бъде намерено в кратки срокове.

След проведените в рамките на две седмици три срещи, Марио Монти и Никола Саркози накрая принципно се споразумяха за участие на френската държава в оздравителния план на индустриалния консорциум, който бе предложен още през есента на 2003 г. Двете страни изразиха надежда, че окончателно споразумение ще бъде подписано до края на тази седмица, което трябва да установи подробностите около ангажиментите на Alstom за продажба на активи. /в-к Пари

ECON.BG

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 23.05   1430 г. – Жана д'Арк попада в плен на бургундите, докато се опитва да освободи Компиен. 1498 г. – Джироламо Савонарола, италиански духовник и политически...